Ministri dobrovoljno PLATILI KAZNU jer nisu nosili maske

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Šef češkog Centralnog kriznog štaba i ministar unutrašnjih poslova u češkoj vladi Jan Hamaček dobrovoljno je platio propisanu kaznu od oko 400 evra zbog toga što je tokom video konferencije na sednici kriznog štaba skinuo s lica zaštitnu masku.

Ova fotografija je osvanula na Tviteru, a on je uputio javno izvinjenje.

„Na Tviteru se pojavila fotografija sa video konferencije gde nemam masku. Neću tražiti izgovore, to je greška, pravila važe za sve. Poslao sam 10.000 kruna (oko 400 evra) kao poklon bolnici Motol”, saopštio je Hamaček takođe na Tviteru.

Poučeni tim primerom, kaznu su dobrovoljno odlučili da uplate i ministarka rada i socijalnih pitanja Jana Malačova i njen suprug zamenik ministra spoljnih poslova Aleš Hmelarž koji su uz šefa Centralnog kriznog štaba Hamačeka jedini u prostoriji tada skinuli maske.

“Bez maske nikuda. Da, pravila važe za sve. Aleš i ja se kajemo i šaljemo svaki po 10.000 kruna NVO ‘Život90′”, poručila je na Tviteru i ministarka Malačova.

Jednostavna platnena zaštitna maska u Češkoj, osim što je jedna od mera koje je preduzela češka vlada, postala i svojevrsni simbol zajedništva Čeha i novootkirvene solidarnosti u borbi za suzbijanje epidemije virusa korona.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: N1

Foto: Pixabay