“Razmišljamo da ZATVORIMO velike firme na 7 ili 14 dana”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas će nekoliko koraka prethoditi eventualnom uvođenju celodnevne zabrane kretanja, mere u borbi poritv pandemije korona virusa.

„Mislim da je struka za to, to može da se čuje na konferencijama za novinare. Mi se trudimo da to izbegnemo. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ja smo razgovarali o tome da postoji još koraka pre toga“, rekla je Brnabić za TV Prva.

Navela je da te korake predstavljaju mere izolacije najvećih žarišta korona virusa – Beograda, Niša, Novog Pazara, Valjeva i Ćuprije i zatvaranje velikih firmi na sedam ili 14 dana.

Brnabić je obrazložila da je mera zabrane kretanja od petka u 17 sati do ponedeljka u pet časova ujutru doneta zato što je tokom tih dana najviše građana na ulicama, a najmanje se poštuju mere Vlade Srbije.

Potvrdila je da će penzioneri zbog produžene zabrane kretanja tokom vikenda u kupovinu moći da idu petkom od 04.00 do 07.00 ujutru, umesto subotom kako je to do sada bilo.

Građani će svoje kućne ljubimce moći da šetaju subotom i nedeljom od 08.00 do 10.00 i od 23.00 do 01.00 tokom noći.

Poljoprivrednici će tokom trajanja te mera zabrane kretanja moći da nastave poslove na svojim poljima.

Istakla je da je zdravstveni sistem Srbije „prenapregnut“, da su popunjeni svi bolnički kapaciteti u Beogradu i Nišu, te da će bolnice u Pančevu i Batajnici biti preuređene u „kovid bolnice“.

Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 2

  1. tara

    Policijskim časom peglate svoje ogromne propuste u radu. Svaki dan ste na konferencijama, u emisijama i dajete intervjue dok ostali političari sveta rade, jer zamisli to im je posao. Prvo u karantin vaša gradilišta, kockarnice, Kokeze, fabrike i dostave koje rade do ponoći a onda da lepo narodu omogućite da može u toku celog dana da kupi namirnice bez stvaranja redova a penzionerima da se odvoji dva sata dnevno (ako može sa pse, što podržavam, može i za ljude!) da izađu na vazduh i protegnu noge a ne da trule po stanovima. U drugim državama maske se dele na ulazu u prodavnice a ovde ih nema ni u apotekama u centur grada!

  2. Vladimir Marinković

    Ja sam penzioner i neznam dali uopšte ima smisla davati bilo kakav komentar, na ovako ponašanje vlasti prema penzionerima. Ako predsednik mrzi svog oca pa hoće na ovaj način da ga zatvori, zašto to radi ostalima.