“Sada je prelomni trenutak, ne smemo da se opustimo”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”, Darija Kisić Tepavčević, rekla je da poslednjih dana imamo tendenciju laganog pada broja zaraženih, ali da se još uvek radi o visokim brojevima.

Upravo sada se nalazimo u nekom prelomnom trenutku kada svi treba da damo sve od sebe da poštujemo sve mere prevencije i sigurno ćemo vrlo brzo videti uspeh našeg odgovornog ponašanja”, navela je Kisić Tepavčević za RTS.

Ukazala je da je primetna stabilizacija gotovo u svim krajevima naše zemlje, a da ima i gradova u poslednja 24 do 72 sata gde nije potvrđen nijedan slučaj – Tutin i Vranje.

“Dosadašnje iskustvo nam je pokazalo da ako u bilo kom delu naše zemlje postoji zona intenzivne transmisije to se itekako može brzo proširiti. Tako da bez obzira ove povoljne pokazatelje, ne smemo da se opustimo i nego upravo sada da pružimo svoj maksimum”, naglasila je Kisić Tepavčević.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: RTS

Foto: Beta

Komentari 2

  1. mig54

    Kod ove Vučićeve ovce je prelomni trenutak svaki drugi ako ne i svaki dan, bleji li bleji!

  2. ZK

    Hocemo mrežu laboratorija koje će omogućiti da više ne stojimo u redovima i rizikujemo dalje zaražavanje, hoćemo da kao i u drugim zemljama to može da se uradi i iz automobila, nećemo da budemo taoci njihove neorganizovanosti. Da li sam ja jedina koja ovako misli?

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.