Slučaj Željko Mitrović: Novinari o ozoniranju, Lončar o politici

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Vlasnik Pink televizije Željko Mitrović danima promoviše ozoniranje krvi kao lek protiv koronavirusa, što je naišlo na različite reakcije javnosti.

Na pitanje novinara na današnjoj konferenciji za štampu o ozoniranju, struka je istakla da se rukovodi isključivo principima naučne medicine, i da samo terapije koje imaju naučno utemeljenje dolaze u obzir.

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović naglasio je da je pitanje terapije isključiovo pitanje za ljude koji su za to školovani.

“Bilo kakvo razmatranje terapijskih opcija, bilo kojih, po medijima ili po društvenim mrežama, nešto je na šta ne treba obraćati pažnju”, rekao je Stevanović na konferenciji za novinare Kriznog štaba.

Imunolog dr Srđa Janković rekao je da Krizni štab i svi stručnjaci u nemu slede isključivo principe naučne medicine, te da se to ni u jednom trenutku ne dovodi u pitanje.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nadovezao se molbom novinarima “da zdravstvo ne prebacuju na teret politike”.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da će podneti Regulatornoj aganciji za elektronske medije (REM) prijavu protiv Televizije Pink zbog promocije nadrilekarstva i grubog nepoštovanja odredbi Zakona o elektronskim medijima, kao Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.


Mitrović je kako kaže sa ovom pričom počeo u martu, a na Pinku je viđeno više priloga o ovome, pa čak i stavovi “svetskih stručnjaka u oblasti ozonoterapije”.


Izvor: BIZLife

Foto: Screenshot