SPC privremnim bolnicama DONIRALA – “Pravoslavnog misionara”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Srpska pravoslavna crkva pridružila se brojnim institucijama i kompanijama koje ovih dana doniraju novac, opremu, pomoć u borbi protiv koronavirusa. SPC je odlučio da donira  – svoj časopis.

“Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, na predlog glavnog i odgovornog urednika novina Srpske patrijaršije Pravoslavlje i versko-naučnog časopisa Teološki pogledi, protođakona dr Damjana S. Božića, preko Ministarstva odbrane Republike Srbije redakcija je 7. aprila 2020. godine uputila donaciju licima koja su obolela od korona virusa, a koja su smeštena u privremene bolnice”, navodi se u saopštenju i objašnjava kakva je donacija u pitanju.

“Kako stoji na sajtu Ministarstva odbrane Republike Srbije, pored mnogobrojnih kompanija, privrednih društava i institucija – donatora u borbi protiv korona virusa od uvođenja vanrednog stanja, nalazi se i Sveti Arhijerejski Sinod Srpske Pravoslavne Crkve sa donacijom većeg broja časopisa novina Srpske Patrijaršije Pravoslavlje i misionarskog glasila Srpske Crkve za mlade “Pravoslavni misionar”, doniranih privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu, privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu kao i privremenoj bolnici u hali Čair u Nišu.”

SolidarnOdgovorno: Veliki aplauz za kompanije (Treći deo)


Izvor: BIZLife/SPC

Foto: BIZLife

Komentari 2

  1. Ljubica Tasic

    SPC-Sram vas bilo!!! Ljudima je potrebna pomoc a ne vasa propaganda!Popovi bi mogli BAR SADA da ne uzimaju nego da daju, a imaju ONOLIKO!

  2. Iznenadan

    Ima smisla samo ako je štampan na hartiji koja može da posluži u higijenske svrhe