U Hrvatsku uz PASOŠ i potvrda o TESTU na koronavirus

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Sve osobe koje žele da uđu u Hrvatsku od sada će morati da imaju potvrdu da su testirani na koronavirus.

To je potvrdila direktorka Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić. Ona je istakla da test ne sme biti stariji od 24 sata.

“Oni koji će hteti da uđu u Hrvatsku moraće u svojoj zemlji da urade PSR test koji ne sme biti stariji od 24 sata. Samo s tom potvrdom moći će ući u zemlju. To je osiguranje. Test je visoko pouzdan, ali nije 100 posto siguran pa moramo biti oprezni”, rekla je Markotić za HRT.

Isto je potvrdio i direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak, gostujući u Dnevniku Nove TV.

“Mi smo pre dosta vremena došli na meru da oni koji dolaze moraju ići u samoizolaciju na 14 dana. Pokazalo se da oni koji rade u pograničnom području pitaju da prekinu samoizolaciju i to smo praktikovali neko vreme. To se pokazalo kao komplikovano, pa smo uveli da mogu doći na 72 sata. Za produženi vikend je u Hrvatsku ušlo nešto više od 2.000 ljudi. Sada će svako morati da ima potvrdu da je uradio test na virus i samo pomoću takve potvrde će moći da uđe u Hrvatsku”, rekao je Capak.

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš, ranije je kazao da su osobe koje su ušle u Hrvatsku tokom produženog vikenda ostvarile kontakte i na taj način doprinijele širenju zaraze.

Na poslovna putovanja samo sa negativnim testom na koronu?


Na MORE nikad RANIJE: Komšije počinju sezonu sredinom maja?


Izvor: Agencije

Foto: Pixabay