IZJAVA DANA: Ako je neko razumeo šta je ministarka htela da kaže, neka nam prevede

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Jelena Vučetić

Ministarka zadužena za demografiju Slavica Đukić Dejanović u intervjuu za Radio slobodna Evropa govorila je o merama populacione politike i objasnila nam je da buduće majke neće biti uskraćene za pomoć države. Pokušala je i da nam objasni neke stavove i zaključke demografa na osnovu kojih će se praviti populaciona politika i strrategija, ali mi ih nismo baš najbolje razumeli, ako neko jeste, neka nam ih objasni i protumači:

Demografi su nam rekli da je ekonomska cena podizanja deteta neprimereno velika za ambicije koje moderni roditelj u Srbiji ima. Rekli su da je psihološka cena roditeljstva prilično visoka, rekli su da nema usaglašenosti između obaveza koje jedna osoba ima kao roditelj i radnik na radnom mestu, dakle usaglašavanje radnog vremena i vrtića i svega onoga što prati taj segment.

Izvor: Radio slobodna Evropa

Foto: Jelena Vučetić

Komentari 4

 1. Mirko

  Sasvim lepo nam je ministarka objasnila. Treba stvarati decu kao robove za strane investitore i domace gazde. To je drzavna politika. Zelja svakog normalnog roditelja , da detetu obezbede obrazovanje i pristojam materijalni start je suvise ambiciozno i skupo. Drzava nam kaze da od toga odustanemo.
  Takodje rad po ceo dan je prihvatljiv ili raditi vise poslova istovremeno. Drzava ce da se pobrine da vrtici duze rade … samo radjajte, i nebrinite. Drzava brine za vas 😉

 2. Mada

  Ministarka se frlja sas izrazi, koje ne razume. Imala je moja majka krojačicu koja je isto tako volela da se frlja sas izrazi:“ godpođo, to vam je baš velaskez!“

 3. Siki

  Ovo se narodski kaže: „Živ mi Todor, da se čuje govor.“

 4. Јана

  Питајте поново министарку да преведе оно што је хтела да каже..можда ће другог пута бити разумљивије свима.