IZJAVA DANA: Ako je neko razumeo šta je ministarka htela da kaže, neka nam prevede

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Jelena Vučetić

Ministarka zadužena za demografiju Slavica Đukić Dejanović u intervjuu za Radio slobodna Evropa govorila je o merama populacione politike i objasnila nam je da buduće majke neće biti uskraćene za pomoć države. Pokušala je i da nam objasni neke stavove i zaključke demografa na osnovu kojih će se praviti populaciona politika i strrategija, ali mi ih nismo baš najbolje razumeli, ako neko jeste, neka nam ih objasni i protumači:

Demografi su nam rekli da je ekonomska cena podizanja deteta neprimereno velika za ambicije koje moderni roditelj u Srbiji ima. Rekli su da je psihološka cena roditeljstva prilično visoka, rekli su da nema usaglašenosti između obaveza koje jedna osoba ima kao roditelj i radnik na radnom mestu, dakle usaglašavanje radnog vremena i vrtića i svega onoga što prati taj segment.

Izvor: Radio slobodna Evropa

Foto: Jelena Vučetić

Komentari 4

 1. Mirko

  Sasvim lepo nam je ministarka objasnila. Treba stvarati decu kao robove za strane investitore i domace gazde. To je drzavna politika. Zelja svakog normalnog roditelja , da detetu obezbede obrazovanje i pristojam materijalni start je suvise ambiciozno i skupo. Drzava nam kaze da od toga odustanemo.
  Takodje rad po ceo dan je prihvatljiv ili raditi vise poslova istovremeno. Drzava ce da se pobrine da vrtici duze rade … samo radjajte, i nebrinite. Drzava brine za vas 😉

 2. Mada

  Ministarka se frlja sas izrazi, koje ne razume. Imala je moja majka krojačicu koja je isto tako volela da se frlja sas izrazi:” godpođo, to vam je baš velaskez!”

 3. Siki

  Ovo se narodski kaže: “Živ mi Todor, da se čuje govor.”

 4. Јана

  Питајте поново министарку да преведе оно што је хтела да каже..можда ће другог пута бити разумљивије свима.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.