IZJAVA DANA: Da li je moguće!?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Akademik i pisac Dušan Kovačević, na skupu u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti povodom sećanja na bombardovanje Jugoslavije, zapitao se da li je moguće da se 20 godina posle bombardovanja zločin naziva pravdom i da se preko svih tih zlodela prelazi sa nepodnošljivom dozom cinizma, a potom dodao

Da li je moguće da se mi kao narod delimo, svađamo i satiremo u sopstvenoj nepodnošljivosti, u mržnji…da li je moguće da smo i u najtežim prilikama, kao danas kad se borimo za opstanak, sami sebi opasni za život, da li je moguće pronaći pravi put i spas kada su oni i kada smo mi protiv nas?

Izvor: Agencije

Foto: screenshot

Komentari 6

 1. KIKO PAVLOV

  KAKAV AKADEMIK,TO JESRAMOTA…

  • Pera

   Šta reći na ovako sraman komentar upućen uglednom akademiku ? Nedostatak vaspitanja, pameti, ostrašćenosti, ili sve zajedno ? Šta je to rekao a da nije tačno ?

  • Baba Smilja

   Što ? Zar imamo bolje ?

 2. Pera

  Nažalost poštovani gospodine, da moguće je, moguće je da smo i sami sebi zbog podela, nesloge, sebičluka…, najgori neprijatelji. Istorija nas ničemu nije naučila, Stalno ponavljamo iste greške. Narod koji ne zna da ceni svoju istoriju, pale žrtve, da iznedri državnike sa vizijom za očuvanje i boljitak države i naroda, nema perspektivu. Budućnost nam odlazi van države, “trbuhom za kruhom”, odlazi da se ne vrati…previše sumorno, zar ne ?

 3. Milun

  Vrlo postovani akademice , uvazeni i proslavljeni umetnice !
  Uz svo postovanje prema Vasem radu na svim profesiobalnim poljima , uz svu moju nelagodu sto to cinim prema Vam ,ipak Vas moram zapitati !
  Da li smo od Vas trebali da cujemo ovakav apel citavoj drustvenojj javnost i 90 tih god !?

  Uz opobito posrovanje
  Milun
  Mladenovac

 4. jasna

  A da se zapitamo svi, zašto je ovde nastala izreka:
  “Nema ovde pravog rata, dok ne krene brat na brata”.
  Niko nam nije kriv za medjusobne sukobe i podele,
  takvi smo genetski.