IZJAVA DANA: Da li je u stvari ovo PRAVO PITANJE za Marka Zakerberga?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube screenshot

Osnivač i izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg „gostovao“ je juče u Briselu gde se sastao se sa predstavnicima Evropskog parlamenta. Tema je bila zaštita podataka korisnika u Evropi, a Zakerberg se i evropskim korisnicima izvinio zbog problema koje su imali u poslednje vreme. Kao iskupljenje, prvi čovek Fejsbuka najavio je da će do kraja 2018. kompanija zaposliti 10.000 ljudi u 12 evropskih gradova.

Jedan od interesantnih delova razgovora bilo je izlaganje Gija Verhofstata, belgijskog političara i bivšeg premijera ove zemlje.

Nakon što je Zakerbergu rekao da se ovaj „izvinjava još od 2003.godine“ , a da se ove godine već izvinio tri puta, uputio mu je pitanje koje se tiče njegovog „lika i dela“.

„Morate se zapitati kako želite da budete zapamćeni: kao jedan od tri internet diva zajedno sa Stiv Džobsom i Bil Gejtsom, koji su obogatili svet i naše društvo ili kao genije koje je napravio digitalno čudovište koje uništava demokratiju i društvo ovog trenutka. To je pitanje koje trebate sebi da postavite.“

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube screenshot