IZJAVA DANA: Da li vas se tiče?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube

Profesorka Beogradskog univerziteta u penziji Srbijanka Turajlić smatra da u Srbiji ima više razloga za proteste nego u Francuskoj. Ipak, problem nasataje kada se postavi jedno važno pitanje – da li se to mene tiče?

Da li je moguće da je u ovoj zemlji samo prosvetarima važno pod kojim uslovima i kako će se školovati deca? Roditeljima to nije važno, ne misle da ih treba podržati, roditelje se to ne tiče… Rušenje u Savamali – vi pitajte bilo kog građanina – šta bi radio kada bi došao buldožer i srušio ti kuću. Rekao bih izašao bih i bunio se. A zašto nisi izašao kad je buldožer rušio tuđu kuću? Pa, nisam stigao, nisam mogao… Mi nemamo solidarnost. Penzioneri – nama su oteli penzije i svi pitaju gde su penzioneri u protestu. Penzioneri su stari, bolesni, nemoćni, zaplašeni, niko nije pitao, a gde su deca i unuci penzionera. Da li je moguće da su ti penzioneri samo potrebni da čuvaju decu i čine usluge. Niko nije izašao da nas brani.

Izvor: N1

Foto: Youtube

Komentari 10

 1. Rajko

  Baba lupa kao „Maksim po diviziji“. Šifra njen ispisnik

  • Mary

   To sto vi pisete je vredjanje i lupetanje. Zena govori o sustinskom problemu naseg mentaliteta

  • Sah

   Sve reče o sebi, čovječe (jadni u život kreni)

 2. novikorisnik

  ali vi penzioneri i birate vlast, zato što vas ima najviše sa pravom glasa. Na žalost, ali to je tako natalitet je skoro negativan, država nam je sve starija, a penzineri odlučuju o budućnosti dece, unuka, praunuka…. tako da ste sami odgovorni za to što se vama dešava, a i nama ostalima…

 3. Jordan

  Profesorice S.Turajlic , sve sto ste rekli upravu ste, nasi gradjani, penzioneri i svi ostali 90% su preplaseni , nemaju hrabrosti da se bune cini mi se da neznamo da budemo solidarni. Mislim da ogroman broj gradjana koji nisu dovoljno skolovani i koji su utuceni u dusu i mozak nerazumeju rec ,, SOLIDARNOST,,.
  Nemogu ni znati sve dotle dokle se kod nas stancuju DOKTORATI nauka I DIPLOME bez znanja, to je drustvena i nacionalna tragedija na veliku zalost!

 4. Bojana

  Zašto mislite da penzioneri glasaju za vlast koja ih je opljačkala? Pre će biti da glasaju ‘preletači’ , sitne i potkupljive duše zbog posla, vlasti. Penzioneri izdržavaju svoje potomke. Da li je neko penzioner ili ne nema veze sa glasanjem. Nego obraz i obrazovanje i zdrava pamet.

 5. Svetlaana

  Mnogi ovde, nisu shvatili poentu uvažene profesorke Turlajić! Uglavnom se mnogih ne tiče!!! Bilo kada štrajkuju profesori, radnici ili penzioneri! Svi čekamo da tamo neki sve urade a da meni bude bolje! Tako nikada nećemo uspeti. Samo zajedničkim snagama mladi, stari, studenti, penzioneri svi zaposleni i nezaposleni! Nadam se da ćemo se svi opametiti! Samo treba da budemo svesni svoje moći samo kada smo zajedno na zadatku!

 6. nenad

  Decenijama smo učeni poslovicama tipa:
  – pametniji popušta – pa sad vidite ko vlada
  – strpljen spašen – istalno očekujemo da nas neko drugi spasi
  – nada umire poslednja – pa se ne borimo već se večito nadamo

 7. jasna

  Što iz onog što je profesorka izjavila, što iz komentara, kad se sve sabere,
  ovde nema promena. Odnosno ima, ali unazad. S obzirom da su nam se
  vratile 90-e, tako i živimo. Kriv nam je ceo svet, za ono što odlučimo, za
  ono što ne odlučimo već ćutimo i za ono što su drugi odlučili umensto nas.

 8. D

  Ima toga profesore ali ima i onoga „ja da idem da se bijem sa milicijom, stavljam u procep glavu, karijeru… da bi mise opet Tadić šepurio“… Otud Belom onolki broj glasova – bilo kome samo da nije ovima i prošlima…