IZJAVA DANA: Evo kako se Čedomir Antić “proveo” na razgovoru u Er Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Istoričar Čedomir Antić čijem sinu koji ima autizam nije dozvoljeno da uđe u avion Er Srbije za Tivat, pozvan je na razgovor u sedište kompanije, evo kako je protekao taj razgovor

“Pravna služba Er Srbije nastavlja sukob ne samo sa mojim detetom, već sa svim osobama sa posebnim potrebama, sa svom autističnom decom. I ključno je bilo ono što je neprekidno ponavljala ‘vi nemate slučaj’, ona je to govorila jednim čudnim jezikom ‘vi nemate case’ (case (kejs) – ‘slučaj’ na engleskom), vi nemate case'”

Izvor: Nedeljnik

Foto: YouTube screenshot

Komentari 15

 1. Данко Б. Марин

  Ima i fantome iz Savamale da mu ….

 2. Uroš

  Nije čula za povredu prava ličnosti diskriminacijom….kako je ta završila Pravni fakultet?

 3. грађанин

  Јел’ то они нешто по шеријату?

 4. Jelena

  Zar nije bilo logicno da Antic donese potvrdu od lekara koji leci dete, da je dete sposobno za let? Umesto sto se prepucava i optuzuje po medijima,trebalo je da sakupi dokaze. Sve mi se cini da ce sav teret necijeg propusta da padne na ledja doktora.

  • PredragNBg

   Aj ne lupetaj sendvičarko !

  • Jelena

   Zamisli jedini argument koji mi kao opozicija imamo su SENDVICARI. Zamisli i ovo iz DS-a sam. Zao mi je, sto svakim danom sve vise opozicija lici na naprednjake. U poslednje vreme nema razlike, vec poput vucica koji konstantno vice ZUTI, i to mu je jedini argument,mi vicemo SENDVICARI. Izgubili smo se u prevodu. Anticu zelim sve najbolje i da mu deca odrastu u zdrave ljude, kao i tebi. Svako dobro!

 5. Bolestan ćovek

  Ja sam bolestan, imam psorijazu. Zamislite da sada odem na bazen, u akvapark i da se ovakav krastav, brčkam sa ostalima. Da li bi to bilo u redu?. Ja mislim da ne bi, pa zato tamo i ne idem, da ne činim ljudima neugodnosti. A mogu i da odem i da urlam da imam ljudska prava da se kupam. Zovem novinare i televiziju. Sramota.

  • PredragNBg

   Ti si stvarno jedan bolestan čovek…verovatno je salama kriva !

  • CikaZuba

   Psorijaza se ne prenosi, catfishu

 6. Beneton

  Ovu arapsku bandu bandu treba rarazjuriti. Na celu sa zvalavim.

 7. Tadlok

  A da li je neko od vas cuo da postoji zakon, strogi propisi o pravila kod internacionog vazdusnog transportnog saobracaja kojega moraju pridrzavati sve avio kompanije pa tako i Air Serbia. Sve avio kompanije sveta pa i Air Serbia podleze tom zakonu svetske organizacijevza vazdusni saobracaj – skraceno IATA sa sedistem u Otavi/Kanada. Air Serbia se oslanja na te zakone, a ne zakone u Srbiji. Zao mi je malog deteta, ali tata se nije informisao pre leta. Nazalost njegovu nije u pravu i nikakve tuzbe u Srbiji on ne moze podneti vec organizaciji IATA. Da je to tako naravno vecina gradjana o tome malo zna da i ko donosi zakone i propise u avio saobracaju.

 8. миро павлов

  није у реду да неко, па био то и ун иверзитетски наставник свој лични проблем лечи на овај начин.То по мени није у реду.Дизати то на овај начин,по мени је недопустиво…Ајде да поставимо овако. То дете које има напад, пустите у авион, и оно настави на виче.Да ли су други путници дужни да то трпе ?
  По мени ово није требало да добије ту димензију.Отац сада најављује тужбу…то је његово право, али зашто то ради на овај начин.све то може и другачије.

 9. jasna

  Još smo mi zatvoreno društvo u kom se napadaju oni koji drugačije misle
  i govore to što misle. Ako negde važe medjunarodna pravila, onda bi
  trebalo da se informišemo o tome. Kako postoje prava, tako postoje
  i obaveze. Ko odgovara ako nekome u avionu u toku leta pozli iz zdravstvenih
  razloga, kako se tada postupa, šta putnici očekuju od osoblja? Puno je
  pitanja, a mi smo malo informisani o tome, ali je afera već napravljena.
  Naravno da postoje sudovi i neka se nesporazum tamo rešava. Mi smo
  poznati po pristrasnosti i dvoličnosti, jer jedno mislimo a drugo pričamo.

 10. Goran

  Kao otac blizanaca kojima pre 7 godina dijagnostikovan blazi oblik autizma ,osetio sam potrebu citajuci citavu ovu aferu oko G*dina Antica da iznesem i svoje iskustvo sa raznim avio komapanijama. Srecom po moju decu napustio sam Srbiju ( ajmo sada osude ) , i to avionom tadasnjeg JATa. I zamislite niko nije pravio problem oko toga , nisam morao unapred da najavljujem da su deca autisticna ,zena koja je radila na cekiranju je primetila da su deca autisticna a secam se da mi je rekla da ona ima rodjaka koji ima autisticno dete. Ona sama me je obavestila da u tom slucaju imam pravo prioriteta kao i da ce mi biti dodeljen stjuart obucen za takve slucajeve.
  Prvo svi koji komantarisu pa molio bih da se prvo barem malo edukuju o autizmu i koliko tipova autizma ima, kao i sta je autizam.
  Moja deca sto samostalno sto samnom su letela sa raznim velikim i malim kompanijama i ovo je prvi put da cujem da se desila ovakva brljotina nekome sa autisticnim detetom. Kada bi se slucajno takva brljotina desila British Airways –u , Lufthansi ili nekoj drugoj ozbiljnoj komapniji, pa sama drzava bi ih kaznila sa cifarama od 100 i vise miliona a o drugim tuzbama ne zelim ni da govorim. Cifre su takve da bi se cak i najvece avio kompanije tesko od toga oporavile. U skoro svim drzavama zapadne evrope avio prevoznik mora da naglasi jasno da nisu opremljeni ,obuceni za prevoz dece sa „posebnim potrebama“. Da postoje oni oblici autizma koji sprecavaju takvu osobu da koristi javni prevoz ali u normalnim zemljama postoji posebno organizovan prevoz.
  Drugo pitanje je dali je taj lekar medicine rada ili sta vec strucan da da misljenje o autizmu , koji je oblik i sl? OK zavrsio je medicinu ali zato i postoje specijalizacije.Da postoji zakon o avio saobracaju ali bi molio jednog da mi navede clan tog zakona koji kaze da osobe sa posebnim potrebama ne mogu koristiti avio prevoz i biti diskriminisani zbog toga . Nebitno je dali je u pitanju Autizam,MS ,Alchajmer…
  Sramota je samo za Air Serbia , da se odmah nisu izvinuli i ponudili neki drugi polazak.
  Na nesrecu G*dina Antica zivi u Srbiji gde se kompanije i firme ponasaju tako kako se ponasaju jer im drzava Srbija to dopusta. Da je kojim slucajem u Engleskoj illi recimo u Americi imao bi VIP tretman, pomoc i podrsku avio prevoznika od ulaska na aerodrom do izlaska sa aerodroma na odredistu.
  Jedino sto mogu je da mu pozelim svu srecu oko ovog slucaja i da mu savetujem da kao i mnogi drugi potrazi srecu negde van Srbije .

 11. Don Lee

  “Takva deca su tu da bi mi bili bolji”. Nikako, ne mogu da shvatim da jedno neduzno dete, koje nikako ne moze da bude krivo ni za sta, nema prava da se odveze na destinaciju avionom. To mnogi ne razumeju, i upravo iz tog razloga zelim svu srecu da ovim muhamedancima i njihovim serijatskim zakonima stanemo na put i dokazemo im da smo Evropa., a ne njihov divljacki svet. Svu srecu zelim Cedi Anticu, ali moramo svi da ga podrzimo i stanemo uz njega. Jel, Evropa ipak, takva kakva je, cini se da shvata da su ta deca tu da bi smo mi bili bolji. Bolji doktori, bolji ucitelji, bolje komsije …. bolji ljudi. ” Jer ako uciniste jednom od ovih malih, bolesnih …. meni uciniste”, to su reci Hrista. Dokazimo da smo hriscani.