IZJAVA DANA: Evo zašto Andrija neće iz Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Glumac Andrija Milošević ima malo “neobičan” stav o odlasku iz Srbije, tvrdeći da ovde može da se živi, ali mora mnogo da se radi

Svi moramo da radimo više projekata. Mnogo da radimo. Ne smemo da sedimo i kukamo. Kada sam radio i kada nisam, ja sam se trudio da nađem posao. Ovde može da se živi, samo je pitanje koliko ste spremni da radite. Nisam sreo čoveka u Zapadnoj Evropi koji ne radi dva posla. Sreo sam ljude u Švedskoj, Holandiji, Nemačkoj koji rade dva posla. Mora svuda da se radi. Nema nijedne zemlje da se ne radi ništa, a da živite top. Ako takva postoji, da odmah idem tamo da živim.

Izvor: Telegraf

Foto: YouTube

Komentari 5

 1. mm

  U prevodu može da se zaradi dobro (normalno) i u Srbiji. OK, ali nije sve u parama. Kad zaradiš te pare, staneš, osvrneš se i zapitaš gde živiš, jer će te zaboleti glava kad trebaš kod doktora, ili na sud, ili bilo šta da rešiš u bilo kojoj državnoj instituciji. Ali smo mi istrenirani da razmišljamo samo o parama, i ako je meni dobra plata znači da sam se snašao u životu. Da se snalaziš možeš u šumi, ne treba ti država. U državi treba da postoje pravila. Nikada ovde neće biti bolje jer ne postoji mentalni sklop za to.

  • !

   Bravo! To neki nece nikada shvatiti.

 2. ar

  Apsolutno je u pravu, ja 25 godina radim dva posla, u principu sam celi dan zauzet, ali zato imam odmore gde poželim bar svaka 3-4 meseca.To mi i jeste najbitnije.

  • Svetlana

   Prethodni komentar ne govori o količini novca koju neko u toku meseca zaradi. Već o tome da institucije ne funkcionišu. Na preglede čekaš mesecima, u sudu i opštini možeš neki problem rešiti i završiti samo ako imaš vezu, ili debelo platiš. Da li je to zemlja u kojoj neko želi da živi? Nije pitanje da li se radi jedan, dva ili tri posla istovremeno. Ako je poenta da radim 3 posla da bih mogla da potplatim nekoga da mi reši problem koji imam jer državne institucije se “ne mešaju u svoj posao”, onda ne znam šta na to da kažem. I Vi ćete doći u neke godine kada nećete moći da radite dva posla, a starost i bolest kuca na vrata. U redu je čekati mesecima na pregled. Ako tako mislite, onda bravo za Vas.

 3. Andrej

  Živeo u USA i mogu da potvrdim ovo.