IZJAVA DANA: Jedan ekonomista nam je razbio iluzije o privrednom rastu Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: youtube

Ekonomista Stojan Stamenković rešio je da razbije sve iluzije o ekonomskom rastu Srbije. On nas je bacio u surovu realnost ocenom da Srbija ove godine ne može da ostvari rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) iznad četiri odsto.

Nerealno je da ove godine privredni rast bude 4,6 odsto kao u prvom kvartalu i kada se lupamo u grudi, varamo sami sebe. Privredni rast ne može da se zasniva samo na investicijama i izvozu, već je potrebno da raste i potrošnja.

 

Izvor: Beta

Foto: youtube

Komentari 7

 1. jasna

  Bar neko da pomene potrošnju, ali tu će ići najsporije i najteže, jer ova
  vlast ne želi da narodu poraste standard pošto će tada gradjani malo
  više misliti svojom glavom a ne njihovom.

 2. Nele

  Ovaj gospodin ekonomista je zaista stucan za davanje bilo kakvih izjava, na zalost ove zemlje takvih strucnjaka ima puno, dobro se secam njegovih slavospeva i cutanja na egzibicije Demokrata u njihovo vreme, mozda bi bilo bolje da da izjavu kako i na koji nacin treba resavati probleme a ne kritikovati po politickom opredelenju sa podacima koje procita u ovim ili onim novinama, jer je osnovno znanje iz ekonomije da je ona egzaktna nauka a politicka filozofija

  • Dragan

   Poštovani Nele ekonomija nije egzaktna nauka. Žao mi je što ti razbijam iluzije. Za ovo ostalo nemam komentar osim da i ja kao Magistar ekonomskih nauka smatram da je nemoguće doći do REALNOG rasta BDP od preko 4% bez porasta potrošnje. Ali moja pretpostavka je validna koliko i tvoja ili bilo čija jer je to samo pretpostavka koju pravimo na osnovu ono malo informacija kojima raspolažemo.

 3. Natasa

  Matematicar je gospodin, mislim.

 4. Natasa

  Matematicar

 5. Goran

  Kakav naslov, ahahahahahaha
  pa, dakle, vi novinari ćete upropastiti sve medije.
  Rekao je ono što svi znaju i ponavljaju, i nigde ne piše da neće rasti potrošnja , jer je neminovna samim rastom primanja kako među budžetskim korisnicima, tako i u novim primanjima koje obezbeđuju nova radna mesta kao rezultat onvestiranja u privatnom sektoru.
  Čovek nije ništa demantovao, nego je podsetio na osnovnu zakonitost.
  Naravno da je u pravu. Svi se slažu da je u pravu.

  • Aleksandar

   Gorane,postuj ti sadašnjeg predsednika,ja necu dok sam ziv.Uzdravlje.