IZJAVA DANA: Ministar objasnio čemu služe slogani za podsticanje nataliteta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Slogani koji su predloženi u kampanji za podsticanje rađanja u Srbiji pokrenuli su lavinu negativnih komentara. Ubrzo je odlučeno da uzdanice poput „Dosta reči, nek zakmeči“ i „Rađaj ne odgađaj“ budu povučene iz opticaja. Ipak, ministar za kulturu i informisanje Vladan Vukosavljević pojasnio je čemu slogani zapravo služe.

Niko razuman ne može da računa da će slogan sam po sebi, koliko god bio simboličan ili duhovit da ljude opredeli da rešavaju ovako važno pitanje. To je samo mali pomoćni alat. Slogani su trešnja na šlagu na torti.

Izvor: Nedeljnik

Foto: YouTube screenshot

Komentari 3

 1. mama

  Kad je gdin. ministar umeo ovako lepo da dočara upotrebu slogana, neka sa svojim drugovima iz Vlade prvo dogovori da nam se da „torta“ i „šlag“, a za trešnju ćemo lako.
  Demagozi.

 2. roditelj

  A gde je torta?

 3. Lele Boške

  Odvratno je mala reč za ovako nešto! Ljudi proširuju svoje porodice iz ljubavi i zarad svoje sreće i ispunjenja, a ne da bi rešavali tamo neko važno pitanje i podizali natalitet u ovoj zemlji. Država tj vlast jasno je pokazala kako se ophodi prema trudnicama i porodiljama ( i u opšte svim građanima). Sredite prvo bolnice, porodilišta, uredite zakone, stvorite NORMALNE i HUMANE uslove pa onda možete nešto da pričate. Tako da te trule trešnje slobodno stavljajte na svoju tortu.