IZJAVA DANA: Nešto je bajato na Molitvenom doručku

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: print screen TV Prva

Svakog prvog četvrtka u februaru već 67. godina u Vašingtonu se organizuje Molitveni doručak, čiji je domaćin predsednik SAD. Za mnoge ličnosti iz javnog i političkog života to je stvar prestiža. Na svetkovinu Donalda Trampa iz Srbije ove godine pozivi su upućeni princu Aleksandru Karađorđeviću, ministru Nenadu Popoviću, potpredsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Marinkoviću i lideru SPO Vuku Draškoviću. Istoričar i nekadašnji ambasador Srbije u Vašingtonu Milan St. Protić je, gostujući na Prvoj televiziji, na tu maniferstavciju bacio potpuno drugačije svetlo.

To je jedna svetkovina u orgomnom hotelu gde se američki predsednik pojavi na desetak minuta, gde ga mnogi gosti ni ne vide. Taj doručak je veoma skroman i bili biste veoma razočarani jelovnikom koji se na njemu služi. To je onaj najobičniji američki doručak za 3.000 ljudi gde i ako do vas stigne neki deo kajgane ona je već toliko hladna da je nejedljiva. Uglavnom dobijete neke bajate kroasane od tri dana ranije i malo nekog pekmeza.

 

Izvor: TV Prva

Foto: print screen TV Prva

Komentari 1

  1. JOVANA

    KO JE POZVAN NE ZNAM, ALI KO SE ODAZVAO POZIVU TO JE VEĆ DRUGA STVAR, JER JE MORALO DA SE PLATI 100 000 DOLARA PO OSOBI.KO JE IŠAO A KO JE PLATIO NE ZNAM, ALI ZNAM DA JE LIDER SPS-a BIO RANIJIH GODINA. DOTIČNI GOSPODIN KAO BIVŠI AMBASADOR DAO NAM JE SLIKU IZ PRVE RUKE SA ZADRŠKOM OD SKORO DVE DECENIJE, ŠTO TAKOĐE NEŠTO ZNAČI. UKOLIKO SREDSTVA IDU U HUMANITARNE SVRHE, ONDA BI SRBIJA TREBALO DA ORGANIZUJE NEŠTO SLIČNO, A UKOLIKO SE PUTEVI TOG NOVCA NEZNAJU, ONDA JE SRAMOTA I ODAZVATI SE POZIVU, MA OD KOGA DA JE…