IZJAVA DANA: Odazvao sam se na poziv svoje države

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YT/Screenshot

Glumac Nenad Jezdić odgovorio je na prozivke u medijima i na društvenim mrežama zbog pojavljivanja u ulozi kneza Miloša prilikom otvaranja deonice auto-puta Miloš Veliki za vikend, navodeći da neće da bude deo neprirodne podele svog naroda.

“Pa, ko je trebalo da čita monodramu ‘Miloš Obrenović’, po tekstu Milovana Vitezovića, u kostimu koji jeste moj kostim i iz projekta u kom sam igrao pre 10 godina? Neko od državnika ili glumac? Odazvao sam se na poziv svoje države. Ideja je bila da se javno i u radosti setimo velikog imena i značaja kneza Miloša. Skepsa i paranoja su nepotrebne. Ja se od srca radujem narodnom uspehu i dobitku kroz taj auto-put. To je put svih nas. Mi kao narod silnu dangubu napravismo da bismo se bavili ogovaranjem.”

I dodao:

“Politikom nemam nameru da se bavim. Zašto politizovati nešto što jeste deo mog posla? Cela ova internet čarlama oko proslave i auto-puta najbolje i opisuje na kakvom se putu kao ljudi i građani nalazimo. Sa čime ćemo mi izaći pred one koji dođu posle nas. Sa pljuvanjem, ogovaranjem, mržnjom i nečinjenjem. Ako će nam jezik i tastature biti oružje, a ne ono što realno možemo da napravimo, onda bolje da nas nema.”

Izvor: Alo

Foto: YT/Screenshot