IZJAVA DANA: Ono kad ostaneš bez posla i predsednik opštine proba da te uteši

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: N1 print screen

Skoro 40 radnika sada već bivšeg komunalnog preduzeća u Smederevskoj Palanci pokušava mesecima da ostvari svoja prava. U oktobru su ostali bez posla, ali i bez uplaćenog staža i zaostalih 18 zarada. Nezadovoljni radnici nenajavljeni su se pojavili pre sednice Skupštine i iznenadili predsednika opštine Nikolu Vučena. Umesto plate i posla, radnicima ostaje obećanje da će im biti isplaćena jednokratna pomoć. A što se njihove budućnosti tiče, procenite sami na osnovu ove izjave predsednika opštine koju je dao televiziji N1. Da li ove reči ulivaju nadu?

Prvi će imati prioritet kada bude neko novo zapošljavanje, znači ako bude, nadam se i siguran sam u to da će se otvoriti i nove fabrike i nova radna mesta, iskompenzovati time što će oni imati prioritet u zapošljavanju.

Izvor: N1

Foto: N1 print screen

Komentari 1

  1. Baki 55

    Ovako: komunalno preduzeće je državno. Znači, država ga je upropastila. Država radnicima nije uplaćivala staž ni davala platu. I? Nikom ništa. Kad može slovački biznismen što ne bi mogla i država da primeni isti recept. A radnici? Oni neka se vešaju kad već nemaju druga posla. Sad lepo da se prijave da dočekaju patrijarha Putina. Mogu da ubiju vreme, koga imaju na pretek, i „zarade“ po 1500 dinara. Malo li je?