IZJAVA DANA: Ovako je govorila Milena Dravić

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Noćas smo ostali bez još jedne legende, velike Milene Dravić, legendarne glumice jugoslovenske i srpske filmske i pozorišne umetnosti. Retko se pojavljivala u medijima, ali kad jeste, uvek bi imala šta da kaže. Izdvojili smo nekoliko njenih izjava koje smo koristili kao IZJAVU DANA:

Spas za dušu

U ovom vremenu koje se toliko zahuktalo protiv čoveka, njegovog života, volje i ljubavi, pozorište je jedini spas za dušu, za srce i za mozak čoveka, da opstane, da živi kao normalno ljudsko biće, a ne pod pritiskom strašnih stvari koje nam se serviraju, koje nam se upućuju, kojima se preti, nama građanima.

28.03.2018

Ovako više ne može

Nije mi jasno kako je moguće da kao legitiman stav zavlada onaj da sve može da se radi ofrlje, da svi mogu da rade sve… Apsolutno ne mogu da shvatim kako su neznanje i površnost zavladali u svim sferama. Valjda svako treba da radi najbolje što ume ne samo da bismo išli dalje, nego da bismo opstali. A šta vidimo svuda oko sebe? Javašluk i neznanje. Ne znam da li ćemo moći iz toga da se iščupamo. A morali bismo, jer ovako je nemoguće ići dalje.

08.12.2017

Naša glavna sporedna uloga

Mislim da patimo od kompleksa više vrednosti. Ne sagledavamo realno svoju ulogu. Mislimo da smo važniji nego što jesmo. Ne sagledavamo realno gde nam je mesto. Koliko možemo, šta možemo i kako se najbolje postaviti.

26.11.2015

Utakmica Hrvatska-Srbija

Desilo se za 8. mart, sve novinarke Studia B i B92 i ne znam još koje stanice, igrale su fudbalsku utakmicu. Ja sam htela da pozovem Studio B, da pošalju sve te žene na utakmicu. Zar ne bi bilo relaksirajuće? Ja mislim da bi bio štos.

30.03.2013

Izvor: BIZLife

Foto: screenshot