IZJAVA DANA: Ovo je pravi ambasador Srbije!

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot/VOA

Zorica Pantić je prva žena inženjer na čelu jednog tehničkog fakulteta u Americi, i to Ventvort instituta za tehnologiju u Bostonu. Ona je završila Elektronski fakultet u Nišu i za “Glas Amerike” (VOA) kaže da je uspela u SAD zato što je imala dobro obrazovanje iz Srbije. Na pitanje da li sebe vidi kao deo „odliva mozgova“ ili ambasadora svoje zemlje, ona odgovara:

“Ja mislim da je kombinacija oba. Ja sam isto tako gledala sebe kao ambasadora svoje zemlje jer kada sam došla u Ameriku na stipendiju za postdoktorska istraživanja, osećala sam da predstavljam svoju zemlju i da moram da se pokažem i dobro radim, tako da, u neku ruku – jeste, ja sam i ambasador svoje zemlje”

Pogledajte ceo prilog.


Izvor: Glas Amerike

Foto: Screenshot/VOA

Komentari 2

  1. Niška studentkinja iz prošlog veka

    Još u vreme kad sam ja studirala na Filozofskom u? Nišu, bilo je devojaka koje su bili sjajni studenti elektronike, neke id njih, par godina starijih od mene, lično sam poznavala I družila se sa njima, ništa nije bilo neobično da devojke studiraju elektroniku…bilo je sramota da budeš starleta..toga tada nije ni bilo, znalo se šta je šta I ko kosi a ko vodu nosi…sad se to više ne zna..pa nam pametan svet ode. Svaka čast Zorici, želim joj sve najbolje.

  2. Zemunac

    Da li ste primetili da je njeno prezime na zidu pisano sa pravim Ć , a ne amerikanizovanim C…kao moje dok sam radio na brodu. Bravo!