IZJAVA DANA: Profesor o tome šta će nas SAČUVATI

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FB/Screnshot

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Branislav Boričić napisao je na svom Fejsbuk profilu poruku u kojoj preporučuje kako da se kvalitetno iskoristi vreme u izolaciji zbog koronavirusa.

Zamislite da će vam na ispitu profesor reći da ispričate ono što najbolje znate. Zar se može izaći na ispit, a da nemate omiljeno pitanje!? (Dobro, nemojte mi odmah komentarisati da može, jer ja to bolje znam od vas samih.) Odaberite jedan pojam, i pročitajte sve o njemu iz udžbenika jednog, drugog, sa Interneta. Pokušajte da uđete u njegovu suštinu, najpre bez njegovih veza sa drugim pojmovima, a potom, korak po korak, stavljajte ga i u širi kontekst. Kad ga savladate krenite u osvajanje sledećeg. Nema predmeta sa više od 7-8 pojmova, verujte mi. Dane koji su pred nama iskoristimo, a neće ih biti malo, pa kad prođu da kažemo kako smo tada naučili to i ovo i ono… Učenje, u najširem smislu, sačuvaće naš duh u vremenu što sledi, a koje nam se nameće kao „prazno vreme“, i to ne smemo dozvoliti. (Opet smaram?)

Izvor: BIZLife/FB/Branislav Boričić

Foto: FB/Screnshot

Komentari 1

  1. Ljiljana

    Tako je profesore.Polazi se od pojma,problema,pitanja i dugim studioznim proučavanjima dolazi se do novih i velikih otkrića i rešenja .