IZJAVA DANA: Sastav na temu „Moji utisci iz Ulice crvenih fenjera“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: N1 screenshot

Nastavnici u beogradskoj Osnovnoj školi „Karađorđe“, Vladanki Jakšić, preti kazna, jer je samostalno u organizaciji s roditeljima za jedan broj đaka organizovala putovanje u Amsterdamu i tom prilikom ih u jutarnjim satima provela kroz Ulicu crvenih fenjera. Neki osuđuju samu ideju, a neki komintarišu i da su zgražavanja nad obilaskom Ulice crvenih fenjera zapravo licemerna.  I jednima i drugima nastavnica je odgovorila.

U Amsterdamu takođe žive deca, dakle u toj ulici postoji vrtić, u toj ulici žive ljudi. Bila je dobra reakcija jednog mog učenika, kad smo izašli iz ulice, a on je rekao – i to je to razredna, i to je to, jer njima je to ništa, oni su videli mnogo gore stavri za svojih 14 godina, nego ta tri izloga.

Izvor: N1

Foto: N1 screenshot

Komentari 5

 1. Tatjana

  Nastavnica ništa nije pogrešila, Ulica crvenih fenjera je jedna od glavnih atrakcija Amsterdama. Kada mi dete bude malo starije, vodiću je u Amsterdam i pokazaću joj i tu ulicu i objasniti šta je to, šta rade itd. Uostalom, mnogo veće vulgarnosti se vide u Bg noćnom životu gde stranci dolaze na jeftinu zabavu…a iste „dame“ sebe nazivaju urbanim devojkama…

 2. Ninocka

  Apsolutno se slazem sa prethodnim komentarom….

 3. danillo

  Ministar je na fin način zaboravio da objasni šta je stvarno sporno u ovoj ekskurziji: da li to što su deca posetila „ulicu crvenih fenjera“ ili to što je nastavnica na svoju ruku organizovala izlet? I u jednom i u drugom slučaju, nesporan je njegov licemeran i pokvaren stav…

 4. Министарка

  Кад већ толико брине о деци,нека се позабави програмом на тв који нам сервира свакакве вулгарности почев од задруге па до парова,дворова итд.Образ ти је као ђон министре!

 5. mica

  Браво за Министарку…