IZJAVA DANA: Vladeta Janković o ljudima koji ne vole reč biznis

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: youtube

Vladetu Jankovića prepoznajemo kao stručnjaka za književnost i istoriju, političara, diplomatu. Ipak, sve to smo stavili na stranu i pitali ga šta za njega znači biznis i ima li ta reč bilo kakvu negativnu konotaciju?

Pare – to je prva asocijacija na reč biznis. A pare su uvek pozitivna konotacija, ili se vi šalite sa mnom tim pitanjem. A o biznisu loše i negativno misle, verovatno, oni koji namaju para.

Izvor: BIZLife

Foto: youtube

Komentari 2

 1. zec

  Pare imaju pozitivnu konotaciju ????
  šta je kod njih pozitivno ????
  npr….uzmeš pare na nameštenom javnom tenderu i to je biznis ..????? šta je tu pozitivno ????

 2. Zlatko Preskakulev

  Uvazeni Profesore!
  Da, tako jeste,samo oni koji nemaju para su dobili ulogu kako bi „neki,odabrani, neki „pre numeranti“: imali vise od potrebnog,- ma sta to znacilo!
  , Mnogo bogatih ,ma sta to zancilo,, nisu dorasli parama biznisa i na kraju“,bolesni za parama biznismeni nazalost, ta se „bolest“ jedino leci sa vise, visee, mnogo vise para koje su douzete i oduzimaju od nas!
  Pa ko ce to da podnese a da ne prezire plitku pamet BIZNISMENA – POVERENIKA,BIZNISMENA MONOPOLISTA I BZINISMENA CIRKUZANATA I ZABALJACA!!! !
  Inace,jedino svi oni prvi – NAROD na broju donose mnog parra OVIMA KOJI SU BIZNISMENI TAKVOG KOVA

  Mislim da je TO nehumano imajcu u vidu da nisu samo pare ili BIZNIS izmisljeni za coveka I NJEGOV SKROMAN ZIVOT !
  „Jel tako, tako je: – rece pokojni glumac, Z. Radmilovic!
  Nemojmo se lagati KAO „po naredbi“ ili“ po vidjenju“ vec po ljdskim mogucim i pozeljnim vrlinama, a pare nisu TO – VRLINA VEC PORED CETIRI FUNKCIJE ,NEMAJU NIJEDNU HUMANU CRTU ,A DA NIJE SPONZORSTVO ILI MILOSTINJA PO SILI ZAKONA!
  VISE NE TREBA!
  Hvala na terminolosko socioloskom poducavanju!!!