IZJAVA DANA: Za sve je „kriv“ potrošački mentalitet

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay/TV Prva print screen

U Crnoj Gori Vlada je usvojila izmene i dopune zakona zahvaljujući kojima prodavnice više ne bi trebalo da rade nedeljom i praznicima. O takvoj odluci se već duže vremena raspravlja i u Srbiji. Sindikati su, naravno, za, a poslodavci, naravno, protiv. Evo kako je svoj stav, gostujući na TV Prva, obrazložio direktor Unije poslodavaca Srbije Srđan Drobnjaković.

Nažalost, potrošački mentalitet je takav. Ja svojoj ćeri kažem: ne mogu da ti kupim patike četvrkom, radim do 6-7.  Onda ona izađe u grad. Završićemo to u subotu ili nedelju.

 

Izvor: TV Prva/BIZlife

Foto: Pixabay/TV Prva print screen

Komentari 3

 1. Aleksandar Milanović

  Bravo za crnogorce.
  Sramota je i grehota sto se kod nas dozvoljava rad nedeljom ipraznicima.
  Poslodavci ne bi bili uskraćeni jer svako troši koliko ima. Čak bi i ustedeli i povećali produktivnost kroz smanjene dadzbine i motivisanije radnike.

  Radnicima u privatnim trgovnskim radnjama bi svanulo jer sada trenutno imaju TEMPO SMRTI.
  Neizdržljiv nametnut tempo koji jedimo zakonskom regulativom može i MORA se promeni.

  APSOLUTNO PODRŽAVAM KAO PRAVOSLAVAC ZABRANU RADA NEDELJOM I PRAZNIKOM KAKO BI NASA BRAĆA MOGLA VIKENDE I PRAZNIKE DA PROVEODE U KRUGU PORODICE.

  Aleksandar Milanović
  udruženje građana“Volimo Jastrebac“
  Prokuplje

  • Simeon

   I u molitvi. A pord braće i SESTRE, ili one da rade vikendima. U stvari da ne radi niko. Ni lekari. Pa pravoslavnima ne treba lekar.

 2. Mile

  Poštovani, da li vi mislite da su samo prodavci ti koji imaju porodice i ne trebaju raditi subotom i nedeljom. Šta su onda doktori, farmaceuti, ljudi koji rade na benzinskim pumpama, na televiziji i danju i noću i subotom i nedeljom i praznikom. Oni nemaju porodice. Jednostavan je odgovor, to su naše potrebe koje nam daju mogućnost da bolje funkcionišemo kao pojedinci i kao društvo. Neko radi ovog vikenda, ali su njegove kolege slobodne. Podržavam to da se taj rad plati, da se obezbedi dovoljan broj radnika, da svako ima dovoljno vremena i za porodicu, ali ukinuti taj rad, značilo bi propast društva.