IZJAVA DANA: Zašto je Balašević napisao “Dno dna”?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Đorđe Balašević, prokometarisao je zašto je napisao pesmu „Dno dna“ koja je izazvala različite reakcije u javnosti. Njegov odgovor objavila je njegova ćerka na društvenim mrežama.

„Ja moram da primetim i ono što nije lepo. Ja stvarno nisam kriv što onog što nije lepo ima više. Ja sam imao stih koji je trebalo da ide u pesmi. Trebalo je da glasi “Krajnje je vreme da se rešim bremena, al’ najgori ljigoši iz moga vremena, spram ovih danas dođu čisti šmekeri”- to nije prošlo. Ne mogu da gledam neke kretene koji se kriju iza nekih poza, neke Skupštine bilo koje. Ja treba da ostanem na to “ćuti i pusti ih”. Ja mogu da napišem pesmu i niko ne mora da se brine. Pesme ništa ne rešavaju. Nijedna pesma ne može spasiti svet. Nisam siguran da će me neka pesma proizvesti u nekog neprijatelja sistema. Ja nisam stranački određen. Ne ulazim nikome u puteve, ja sam samo neka budala koja peva nekom.“

Izvor: Facebook

Foto: Screenshot

Komentari 1

  1. Mira Reindl

    “Krajnje je vreme da se rešim bremena, al’ najgori ljigoši iz moga vremena, spram ovih danas dođu čisti šmekeri”- to nije prošlo. -Bravo, Legendo!