IZJAVA DANA: Zec se pita zašto jurišamo na piliće ko komunisti na Neretvu?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/RTS

Da li nam je strani kapital draži od domaćeg, jesu li strani investitori u povlašćenom položaju? Profesor ekonomije na Filozofskom fakultetu Miodrag Zec, u izjavi za RTS, ukazuje da zemlja u kojoj “beži domaći kapital” mora da postavi pitanje zašto se to dešava.

Stranac je privilegovan. On ne ide uopšte kroz ovaj lavirint kroz koji idu domaći. On ide direktno i njemu se rešava pod hitno! Pa mi izmeštamo auto-put zbog robne kuće. Pa gde to ima? I gde je taj trošak toga? Šta je to velika stvar da dođe ‘Ikea’, da dođe čitava država? Šta je to velika stvar da dođe ‘Lild’ i da narod juriša na piliće ko komunisti na Neretvu?

Izvor: RTS

Foto: Youtube/RTS

Komentari 4

 1. Mirjana

  Ovog coveka postaviti vec danas za ministra finansija,premijera. Jedino on logicno,jasno prica o ekonomiji Srbije. Sa odusevljenjem pratim njegove lucidne izjave u intervjuima. Postovanje g.dine Zec

  • gajbiberdzi@gmail.com

   A kome, u ovoj vlasti, treba M. Cec? Kome uopšte treba nauka, kome treba pošten čo’ek?
   Kome, da li si ti normalan???

 2. Aleksandar Milanović

  Profesor Zec je kao i u većini slučaja apsolutno u pravu. Nejednak tretman domaćih i stranih investitora je kristalno jasan. Izuzetak predstavljaju naravno domači investitori bliski svakoj vlasti godinama unazada nezavisno od trenutne konstalacije vasti dobijaju sve ustupke ekspresno.
  Poređenje je nalik zaposlenima u privatnom i javnom sektoru. Gotovo da nema sličnosti između te dve kategorije zaposlenih !? Katastrofalna visedecenijska povlašćenost “izdržavanih lica” nasuprot zaposlenim au privatnom sektoru koji kreiraju bolju budućnost.
  Kvazi-komunistički način upravljanja decenijama unazad vodi u iseljavanja inteligencija i uvoza povlašćenih korisnika “jeftine radne snage”.
  Mnogo je bolje i korisnije raditi na unapređenju prehrambene industrije, poljoprivrede i turizma ali očigledno je da svaka vlast poseže za instant rešenjima.
  Hvala briljantnom profesoru Zecu na održavanju našeg uma otvorenim.

  Aleksandar Milanović
  Prokuplje

 3. miha bukovac

  Pre svega, sve fabrike, sva industrija i kapital su bili u rukama domaćih (srbskih) “biznismena” (poslovnih ljudi) pa ipak sve je propalo! Ne može (recimo) Toma majmun Nikolić da “podmeće” svoju majmunicu Dragicu Kinezu i da ga prisiljava da uplati 1.000.000€ na ime “donacije” u Dragičinu fondaciju (“humanitarne svrhe”) kao što je to mogao sa onim bišim direktorom ?kakosezvaše”? Ili sa onim Bugarinom u FSP, radnici nisu 6 meseci dobili platu a on (Bugarin) uplaćuje u Dragičinu pizdu/fondaciju 10.000€! Zbog toga je to tako! Ovaj profesor Zec bi trebalo to da zna!