IZJAVA DANA: Ministarka je u samo dve rečenice „skenirala“ stanje Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Jelena Vučetić

Ministarka bez portfelja, zadužena za demografiju Slavica Đukić Dejanović je u samo dve rečenice objasnila i dijagnostikovala stanje zemlje u kojoj živimo. Nije nam rekla nešto što već i sami ne slutimo. Ipak, ne zvuči nimalo obećavajuće kada se to ovako posloži:

Prosečna starost u Srbiji je 43 godine, i kada se vratimo 50 godina unazad, upavo smo 10 godina stariji nego tada. Mi smo sedma najstarija nacija u Evropi. Svaki treći student u Srbiji planira da kada završi napusti Srbiju.

Izvor: N1

Foto: Jelena Vučetić

Komentari 5

 1. vernik

  Interesuje me ko će da glasa za njih kada svi mladi odu i penzioneri umru? Mada se i nebrinem, jer to sam se pitao i u vreme Slobe, pa se ponovilo. To će trajati do Tarabićeve kruške.Za to niko nebrine, pošto smo mi Srbi, nebeski narod i ostaće nam neki patrijarh da kadi za svima nama.

  • ZIKA MARKOVIC

   pa zar Irinej nekome liči na patrijarha ?!

 2. Pera

  Izgleda da poštovana gospodja ne čita novine. Kada čujem ovako poražavajuće činjenice, ja kupim neki dnevni list, i pročitam da su nam plate a i penzije u stalnom porastu, da nam se standard neprekidno popravlja, da nam dolazi era prosperiteta, da privreda cveta, da je zdravstvena zaštita izvanredna i besplatna, kažu i pelene će pojeftiniti, naročito one za odrasle, tako da mogu slobodno da ih nose na radnom mestu i često menjaju…Eto, ja to sve pročitam i toliko mi lakne na duši da se prosto razbolim…Eh, kuda ideš Srbijo…

 3. Pera

  Izgleda da poštovana gospodja ne čita novine. Kada čujem ovako poražavajuće činjenice, ja kupim neki dnevni list, i pročitam da su nam plate a i penzije u stalnom porastu, da nam se standard neprekidno popravlja, da nam dolazi era prosperiteta, da je zdravstvena zaštita izvanredna i besplatna, kažu i pelene će pojeftiniti, naročito one za odrasle, tako da mogu slobodno da ih nose na radnom mestu i često menjaju…Eto, ja to sve pročitam i toliko mi lakne na duši da se prosto razbolim…Eh, kuda ideš Srbijo…

 4. tara

  Hahahahahahahahahahahaha, pretužno je koga mi plaćamo, i to debelo.