Gađenje Đokovića srpskoj publici

PinterestFacebookTwitterShare

Piše: Milenko Vasović

„Velike patriote“ sa malim mozgom i dubokim džepovima okomile su se na Novaka Đokovića. Teraju ga da objasni Srbiji otkud u njegovom timu Goran Ivanišević, Splićanin, teniser, bivši vimbldonski šampion. I još dosoljavaju i konstruišu, te on je „ustaša“, te „pozivao je na ubijanje Srba“…

Drugim rečima, drže Noletu lekciju iz patriotizma. Genetski modifikovane tikve kojima je prebrojavanje jedino zanimanje, a mržnja program u kome rade, kidišu na najboljeg sportistu sveta da ga ogade srpskoj publici. Da ga srozaju i omalovaže sve što je do sada postigao kao čovek i kao sportista.

Odvratni su mi NDH i ustaše, ali nikada Ivaniševića nisam doživljavao kao personifikaciju tog zla. Navijao sam za njega te godine kada je osvojio Vimbldon. Pratio sam njegove izjave o našem Noletu, uvek je imao reči hvale, čak i kada je trenirao druge tenisere. I obradovao sam se kada je postao deo Novakovog tima jer, čini mi se, može da mu bude od pomoći. Da osvoji nove titule i duže ostane broj jedan. Valjda ga je i Đoković zbog toga angažovao.

Ne pišem ovo da bih branio Ivaniševića, ali sam ubeđen da je Novak dobro izvagao pre nego što je pozvao popularnog Zeca. Hoću samo da kažem da su stvari drugačije kada se izvuku iz konteksta i vremena. Stjepan Bobek, na primer, jedan od najboljih fudbalera Partizana i Jugoslavije, igrao je za reprezentaciju Pavelićeve NDH. I? Da li bi Partizan, Srbija, Jugoslavija, bili bolji da je neki tikvan urlao „Bobek je ustaša“.

Ne znam da li iko u Srbiji ima dobro mišljenje o Toniju Bleru. Spadam među one koji misle da nam je Bler, kao veliki zagovornik NATO bombardovanja, mnogo zla naneo. Od te katastrofe se još dugo nećemo oporaviti. I takav Bler je onomad odabran da bude savetnik premijera Srbije. To vam je kao da je Tito uzeo generala Lera (bombardovao Beograd 1941.) za konsultanta. I Bler nije nikome smetao, a GM tikve su ćutale, nisu tražile objašnjenje od premijera.

Teranje Novaka „da objasni“ je zapravo tiho teranje iz Srbije. Svi njegovi uspesi, titule, sva korist koju smo kao pojedinci, kao narod i država imali od njegove slave, kao ni njegova humanitarna davanja nekima nisu dovoljni.

Nije ovo prvi napad na Noleta. A razlozi su malo prikriveni. Mnogi bi u Srbiji da se domognu njegovog novčanika. Da uđu s njim u projekte po sistemu „ideje naše, novac tvoj“. Neki  bi želeli Novakovu otvorenu podršku, ali je nemaju. A pojedinci se plaše njegove planetarne popularnosti, jer neće on doveka igrati tenis. Nije zgoreg gađati ga preventivno blatom. Zato, uostalom i služe blatoidi.

Desi li se da Nole ponovo osvoji Vimbldon, GM tikve neće ni pomenuti „ustašu“ Ivaniševića. Ako li, pak, ne uspe seiriće da ga je „stigla božja kazna“ baš kao i u slučaju Notr Dama. Bednici!

Izvor: BIZLife

Komentari 6

 1. Nea

  Slazem se.

 2. Dovla

  Nisam nigde pročitao da pokušavaju da ga ogade zbog Ivaniševića, a pratim B92 i Blic nažalost, a oni posle Informera najviše pljuju koliko znam. Ako ga ovi najgori nisu blatili, ne morate ovakve vesti ni da objavljujete. Jedini koji ga blate su ljudi koji pričaju da on mora da plaća porez i u Srbiji, a već ga plati kada igra u drugim zemljama, a Srbiju predstavlja svuda u svetu i obnavlja vrtiće i pomaže ljudima u egzistencijalnim problemima, dok država to ne bi uradila ni da im Nole uplati porez. Malo li je.

  • Miroslav

   Nešto ste preskočili, izgleda.

 3. Edit Tomic

  Cemu potreba “braniti” i velicati Djokovica.To je njegov izbor i zelja da se eksponira iz sata u sat.Toliko uspesnih sportista Srbija ima i o njima se pise i prica kad ima neki razlog ili povod vezano za uspeh.Greska je nasih novina sto misle da ako pisu o Djokovicu po svakom pitanju u vezi njega,cine uslugu.Ne,nije tako,cine mu kontra uslugu.Narod je prezasicen tim informacijama.

 4. Miki

  Milogorac, vodi kući obojicu, plus Bobeka.

 5. goran

  još jedan srbofobni fašistički članak….neverovatna količina svakodnevnog rasizma, govora mržnje i srbofobije u Srbiji…gde će vam duša? (imate li je, levičari?)