Glas protiv putarine za “Miloša Velikog”

PinterestFacebookTwitterShare

Piše: Milenko Vasović

Vozio sam se “Milošem Velikim” od Obrenovca do Ljiga. Prijatelji me pitaju kakv je auto-put, kao da je to nešto što se proba, što ima ukus. Sem nekoliko neravnina, reklo bi se da je dobar, a koliko će to trajati tek ćemo videti. Međutim, moj glavni utisak je da je “Miloš”, iako se putarina ne naplaćuje – neiskorišćen, takoreći prazan u poređenju sa Ibarskom magistralom koju treba da rastereti. A šta će tek biti kada se vožnja bude plaćala?

Ima više razloga zbog kojih za automobile ne bi trebalo ni uvoditi putarinu. Prvi je taj što je Ibarska bila mirnodopska fabrika smrti. Koliko je bilo tragedija, koliko je mladosti ugašeno, koliko porodica zavijeno u crno na ovom asfaltu? Samo od 2000. godine do danas na Ibarskoj je poginulo više od 700 ljudi ili u proseku troje svakog meseca.
% | % | % | %

Izvor: BIZLife

Komentari 1

  1. Bane

    tako je , nasha Vlast se hvali smanjenom stopom nezaposlenosti . Tacno je . Malo je sposobnih ostalo u Srbiji . Svi nezaposleni a iole sposobni su otisli u inostranstvo — nije ih zaposlila drzava . Ostali su samo starci 62 godine kao ja koji ni u inostranstvu ne trebaju i bolesni zbog nakaradnog socijalnog zakona od gospodina sadasnjeg vojnog ministra Vulina . Diplomirao je kod tetke u kanadi ali ima divne podocnjake kao i Gasic . Nashe babe otkidaju na takve mozgove ove drzave . Siguran sam da nije tacno da ne postoji niko bolji i normalniji barem . Metod je na zalost takav da svi oni duvaju vetar u ledja jedan drugom i rotiraju se osim cuvene Kori Udovicki koja je dozivotno zbrinuta na srpsku stetu u UN.a to je samo Samo jedan od primera ….