Štrajk taksista toplo prija vlastima

PinterestFacebookTwitterShare

Piše: Milenko Vasović

Kada ne znate šta stoji iza neke akcije ili događaja onda se zapitajte kome to koristi. Evo na primer ovo sa štrajkom taksisita koji su se popeli na glavu Beograđanima. Ko njih izvodi na ulice? Đilas i Šolak, sumnjam, već bi drečale dežurne narikače. Sami se organizuju, moguće, mada, što neki rekoše, kako im ne smeta preskupo gorivo?

Da li je možda vlast organizator njihovog okupljanja? Dokaza nema, ali, prosto bode oči koliko su nadležni ležerni, dok beogradske ulice ključaju nedeljama. Građani se pate, svi nezadovoljni a rešenje ni na vidiku. Čak je i policija u službi štrajkača, umesto da ih blokira, prati njihove kolone, obezbeđuje. Valjda ih čuva od naroda koji je prinuđen da pešači.
% | % | % | %

Izvor: BIZLife

Komentari 5

 1. Petar cosic

  NAIVAN SI KO FRANCUSKA SOBARICA

 2. Caki

  Taksisti strajkuju zato sto drzava ne postuje zakon koji je sama donela to sto gradjani pate kriva je Ana Brnabic koja stiti car go iz svojih interesa a za zakon i gradjane bas je briga dokaz njena izjava da car go ne krsi zakon vec radi po rupi u zakonu koji je ona potpisal kakva glupost.

 3. Caki

  Car go radi bez dozvole i to je bas inovativno

 4. Kum Ruzvelt

  Tako je. Sve je vlast organizovala, lova je u pitanju. Brnabić štiti taksiste, Mihajlović Car Go. Čist lopovluk.

 5. Pera

  Zbilja interesantno šta taksisti navode kao razlog štrajka: “poštovanje zakona” ? U pitanju je naravno samo zaštita vlastitih interesa. Zašto gradjani ne bi trebalo da imaju pravo na jeftiniju uslugu ? U dosta država sasvim lepo radi “Uber”, kome ovde nisu dozvolili rad. Uredna vozila, znas unapred koliko će koštati vožnja, platiš bezgotovinski i naravno znatno jeftinije nego taksi. Sramotno je što policija dozvoljava blokadu saobraćaja i maltretiranje gradjana. Kao poreski obveznik, hteo bih da policija radi svoj posao, obezbedi red i mir, i slobodu kretanja u gradu.