Ubistvo cijanidom i snimak golog fudbalera

PinterestFacebookTwitterShare

Piše: Milenko Vasović

Nešto mi se javlja da će u tabloidima uskoro osvanuti fotografija golog fudbalera Mihaila Ristića. Koga to još zanima, puni su mediji nagih sportista, jedan manje, više. Možda Ristić i ne bi ima taj trenutak “slave” da se u slučaj nisu upleli srpska policija, a potom i tužilaštvo. I to je ono što garantuje “uspeh”.

Staro je pravilo, ako hoćeš da ti nešto osvane na naslovnim stranama samo prijavi policiji. Onda će se drugovi u uniformi, a bogami i sa činovima, postarati da dobiješ glavni naslov.

Mlađani Ristić bivši zvezdaš, a sada igrač Sparte iz Praga, tražio je zaštitu jer ga je prijatelj, izvesni Nemanja Marković, ucenjivao nekakvim lascivnim fotografijama. Navodno je od Ristića tražio 5.000 evra ili će u suprotnom osvanuti nag na kioscima.

Nadao se Ristić da će stvar biti rešena ako slučaj prijavi policiji.  Nije ni slušalicu spustio a tabloidima je već dojavljen njegov slučaj, te je osvanuo na šest naslovnih strana. Policija je tu, druškane moj, da rastrubi. Nema te marketinške agencije koja može da odradi posao bolje od njih. Svaka čast drugovi policajci.

Potom na scenu stupa po efikasnosti i nezavisnosti poznato srpsko tužilaštvo. Dabome, iz nekog razloga tužilac određuje pritvor ucenjivaču – do 30 dana. Pravda se strahom da Marković ne bi uticao na svedoke. Na koje svedoke? Imaju sav dokazni materijal, poruke, fotografije. Marković je čak i priznao da je slao ucenjivačke poruke, tobož, hteo je da se šali sa Ristićem.

Jedan ozbiljni beogradski dnevni list tvrdi, pozivajući se na sagovornika bliskog istrazi, da u Markovićevom postupku nema krivičnog dela. Hoće li nas posle taj Marković, kome pare nisu mrske, sve zajedno odnosno državu Srbiju – tužiti. Da naplati svaki dan pritvora.

U istim tim novinama, na istoj strani objavljena je i vest da je uhapšena žena u Subotici zbog “osnovane sumnje da je izvršila   krivično delo ubistva”. Sumnja se da je ubila muža cijanidom. I pazite – njoj je određen pritvor do 48 sati. Dakle, ovaj što u telefonu ima sliku golog fudbalera je, prema srpskom tužilaštvu, grešniji od žene za koju se veruje da je ubila muža? Ko je ovde lud?

Uzgred i ja imam sliku gole odbojkašice. I neću je obrisati dok me ne uhapse. Neću ni tada. I, šta ćemo sad? No, vratimo se slučaju razgolićenog fudbalera. Dok nije uhapšen, i dok mu nije zaplenjen dokazni materijal taj Marković je bio jedini potencijalni izvor Ristićeve golotinje. Sada imamo tri – policiju, tužilaštvo i pritvorenog Markovića.

Šanse da Ristić osvane nag na naslovnicama su 1/1 i multiplicirane su združenim snagama državnih organa. Jer, takve priče i služe da bi se narod njima bavio, da ne razmišlja o tome zašto smo najsiromašniji u Evropi. A nismo najlenji.

I još nešto, kad društvo kolektivno posrće zaraza se širi i na pojedince. I pojedinac gubi osećaj odgovornosti, stida, krivice … usvaja nemoralne obrasce. Takav onda može i prijatelja da reketira i ucenjuje.

Izvor: BIZLife

Komentari 1

  1. Jelena M.

    Kakav narod, takva vlast i takva drzava. Sto puta sam ponovila i ponovicu, narod bira vlast, zato je sve i naopako. Nazalost primitivni i neobrazovani koji su u vecini nam kroje sudbinu i zivote.
    Dok se ne digne milion ljudi kao 5. oktobra i ne svrgne nemoralnu vlast, nece nam biti bolje. Ili cemo se vratiti u devedesete, kao u doba Milosevica (kome uzgred hoce sad da dignu spomenik u centru Beograda, zlocincu i unistitelju Srbije) ili ce se dici narod (onaj normalan, obrazovan i kulturan) i svrgnuti unistitelje koji sada vladaju.
    Sto se tice golotinje i slika, to je ista prica koja se ponavlja kao i za ubistvo pevacice Jelene M., da se narodu zamazu oci i skrenu misli.. Bio je odlican clanak o tome od g. Vasovica..