100 EUR skoro svima: Prijavilo se 6,2 MILIONA građana

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se do sada za budžetsku pomoć od 100 evra prijavilo više od 6,2 miliona građana i dodao da oni koji se nisu prijavili, to mogu da učine do večeras.

“Prezadovoljan sam. Broj ljudi pokazuje kako smo pogodili meru koja je građanima neophodna. Pokazali smo da imamo novac, da smo stabilni i da smanjujemo negativne posledice epidemije korona virusa”, kazao je Mali za TV Prva.

Podsetimo, prema podacima iz 2018. godine, Srbija ima populaciju nešto manju od sedam miliona ljudi. Pravo na ovu pomoć imali su njeni punoiletni državljani.

Građanima koji se danas budu prijavili za taj budžetski novac namenjen za lakše prevazilaženje epidemije korona virusa, biće isplaćen u ponedeljak.

Naveo je da je država isplatila drugu od tri minimalne zarade za više od milion radnika zaposlenih u 235.000 preduzeća.

“Na pravi način podržavamo našu privredu, da se zahukta i krene da radi”, rekao je Mali.

Naglasio je da je “velika stvar” što je u Srbiji od početka epidemije u martu broj zaposlenih građana veći za više od 6.000. Ocenio je da je do toga došlo zbog mera Vlade Srbije, kao i zbog poslova poput dostave hrane koji su prošireni zbog vanrednog stanja.

Najavio je više od 20 dodatnih mera podsticaja za zapošljavanje u Srbiji za građane koji su ostali bez posla, ili nisu imali ni pre epidemije ili su pak došli iz inostranstva.

Kazao je da će u narednih par dana izaći u javnost sa tim merama i dodao da će njima biti zaokružen paket ekonomskih mera uvedenih zbog epidemije korona virusa.

Do 100 EUR u tri koraka: Koji PODACI su neophodni za prijavu?


Do 100 EUR od danas i telefonom, ovo je BROJ za prijavu


Izvor: Beta

Foto: Beta