100 najuspešnijih diplomaca dobilo ugovore o radu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Grupi od 100 najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta je predsednik Aleksandar Vučić svečano uručio ugovore o radu u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Vučić je nakon uručenja ugovora u Palati „Srbija“ kazao da je ovo poseban veliki dan za Srbiju i da su diplomci kojima su uručeni ugovori o radu dokaz da budućnost Srbije može da se vidi na drugačiji način.

On je dodao da će se nastaviti s dodelom ugovora o radu za najbolje studente, gde će se na svakih šest meseci tražiti novih 50 najboljih i biće im omogućena specijalizacija i doktorske studije.

„Sve zavisi samo od mladih, menjajte svoje okruženje i ne čekajte da se ono samo menja. Nemojte da tragate za dokazima onih koji opravdavaju ostanak već buditi dokaz. Nemojte da vas pokreću izgovori, ako ovde niste u stanju da budete veliki, na svakom drugom mestu nećete biti veći. Ne dozvolite da vam budućnost bude beg. Okrenite se oko sebe i sebi jer ono što ćete tu naći ne postoji nigde više na planeti“, kazao je Vučić.

On je studentima poručio da to što „imaju ne zavisi od toga gde su, već ko su i koliko rade“.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je kazao da se dodelom tih diploma pokazuje da država radi za svoje najbolje studente i da će oni od ponedeljka početi da rade u zdravstvenim ustanovama.

„Ponedeljak je dan kada se nešto menja u srpskom zdravstvu, kada najbolji počinju da rade, Srbija nema bolje od njih“, kazao je Lončar i dodao da je uslov bio da nijedan od studenata nema prosek manji od 9,24.

On je dodao da su diplomci kojima su danas uručeni ugovori dobili i specijalizaciju i plaćene doktorske studije, što znači da će imati otvorena vrata da rade i posle toga na medicinskim fakultetima u Srbiji.

Diplomac Maša Josipović, koja od ponedeljka kreće da radi na Klinici za endokrinologiju Srbije u Beogradu, kazala je da joj je ukazana čast da se „usavršava u svojoj zemlji, okružena rodbinom i prijateljima“.

„Nadam se da čemo dati naš doprinos razvoju medicine i lečenju pacijenata u Srbiji, jer svi verujemo u bolju budućnost“, kazala je ona.

Posao za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta ugovoren je početkom maja na zajedničkom sastanku dekana medicinskih fakulteta i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay