100 SRPSKIH privrednika noć provelo u parku: Zemljotres je bio stravičan

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Niko od predstavnika kompanija izlagača koji borave na Sajmu privrede u Tirani nije povređen u zemljotresu koji je pogodio tu zemlju.

Svi oni su dobro, izjavio je Aleksandar Radovanović koji ispred Privredne komore Srbije boravi na sajmu u glavnom gradu Albanije. Radovanović je za Tanjug rekao da je u delegaciji stotinak privrednika, a da su noć proveli u obližnjem parku pored hotela u centru Tirane.

“Smešteni smo u hotelu koji ima 23 sprata. Zemljotres je bio stavičan. Nismo znali kako će hotel ‘da se ponaša'”, svedoči Radovanović.

Čim su počeli potresi, svi gosti hotela izašli su u obližnji park i tu su dočekali jutro, navodi on.

U Tirani je, kaže, nastala velika saobraćajna gužva neposredno posle zemljotresa, a ulice albanske prestonice podsećale su na gužve u Beogradu u popodnevnom špicu.

“Znamo da je aerodrom zatvoren. Nismo još dobili nikakvu informaciju kada će da profunkcioniše. Najvažnije je da smo svi dobro i da nema povređenih”, objašnjava Radovanović upitan kad se delegacija vraća u Srbiju.

Srušene zgrade i zatrpana deca: Stravične slike posle zemljotresa u Albaniji (FOTO/VIDEO)


Jedan deo delegacije srpskih privrednika koji borave na sajmu privrede u Tirani smešten je u drugim hotelima u tom gradu, ali su svi dobro i u stalnoj međusobnoj komunikaciji, rekao je Radovanović.

Dodaje da su u stalnoj komunikaciji sa srpskim ambasadorom u Albaniji.

Izvor: B92/Tanjug

Foto: Beta/AP