650 miliona dinara za „širenje“ populacije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Vlada Srbije obezbedila je 650 miliona dinara za sprovođenje mera populacione politike u Srbiji za 2019. godinu.

Na sednici Vlade usvojena je Uredbu o utvrđivanju Programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji za 2019. godinu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada je obezbedila 650.000.000 dinara za sprovođenje ovog programa, s obzirom na to da je njen prioritet poboljšanje demografske slike zemlje.

Vlada Srbije usvojila je i Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti, kojim se uređuje sistem zdravstvene zaštite, njegova organizacija, društvena briga za zdravlje stanovništva, opšti interes i nadzor nad sprovođenjem ovog propisa.

Takođe, usvojeni su predlozi zakona o potvrđivanju Konvencije o osnivanju Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) i o potvrđivanju Protokola o privilegijama i imunitetima ove međunarodne organizacije.

Usvojena je i Uredba o kriterijumima za raspodelu sredstava iz budžeta za finansiranje rada nacionalnih saveta nacionalnih manjina, kojom je predviđeno da se 30 odsto predviđenih sredstava raspoređuje jednako svim registrovanim nacionalnim savetima, a preostalih 70 odsto srazmerno broju pripadnika određene nacionalne manjine.

Izvor: Agencije

Foto: Pixabay