A gde su sinoć bili ministri? (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube screenshot

RTS je juče proslavio 60 godina od početka emitovanja programa, a to je bio povod da se na prepunom Tašmajdanu napravi spektakularan koncert koji je trajao dva i po sata.

Sinoć su nastupile najveće zvezde klasične, džez i zabavne muzike, kao i poznati glumci, tri hora, orkestri – ukupno oko 200 izvođača. “Himnom Beogradu” počeo je, a numerom “Marš na Drinu” i vatrometom završio se muzički spektakl na stadionu „Tašmajdan“.

Među brojnim izvođačima prvog od dva slavljenička koncerta povodom šest decenija Televizije u Srbiji, bili su violinista Stefan Milenković, sopran Dragana Radaković, mecosopran Jadranka Jovanović, tenor Bela Mavrak, Aleksandar Sedlar na gitari i Bora Dugić na fruli, a čuli smo i Bajagu, Slađanu Milošević, Biseru Veletanlić i druge. Drugi slavljenički koncert održaće se večeras, a rezervisan je za najveće hitove narodne muzike.

Međutim, interesantan je bio čuveni prvi red. Kada je ovakav događaj u pitanju očekivali bismo bar nekog ministra iz Vlade Srbije, možda premijerku, ako ne i predsednika. Kao što se vidi na ovoj slici pored Dragana Bujoševića i Olivere Kovačević nema nikog iz vrha aktuelne vlasti. Zašto bi bilo koji političar ispustio priliku “da se slika” na verovatno najgledanijem programu te večeri? Bilo je i lepo veče, pun Tašmajdan, mogao je da mahne publici, pozdravi glasače, možda obeća nešto.

RTS je najveća i najvažnija medijska kuća u Srbiji, a stvar je pristojnosti da se ovakvo slavlje i, kako se kaže, ispoštuje. Ali upoznati smo sa “opštim nezadovoljstvom” vrhom vlasti radom RTS-a, a nedavno je je “prvi portparol” iste, Nebojša Krstić, izašao iz Upravnog odbora Javnog servisa nezadovoljan izveštavanjem medijske kuće.

Sa druge strane, možda ministrima i ostalima ovo nije bio događaj od posebnog značaja. Međutim, možda se pojave večeras. Zna se da se u Vladi Srbiji više cene narodnjaci.

Ako niste, zato obavezno pogledajte sinoćni koncert.


Izvor: BIZLife

Foto: Youtube screenshot

Piše: M.M.

Komentari 4

 1. Ivan

  Radio televizija “Srbije” sa kadrovima samo iz Beograda. Laku noć!

  • Bunovan

   Ivane Dobro jutro. Malo sporije shvatam pa mi objasni tvoj komentar.

 2. Lana

  Rekla bih da nismo čuli Lolu Novaković već Biseru Veletanlić

  • Hvala puno na sugestiji. Velika greška. Ispravljeno.