AKCIJA “SIGNAL”: Broj uhapšenih 74, šteta 2 milijarde dinara

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

U policijskoj akciji “Signal”,  sprovedenoj u 19 gradova u Srbiji, uhapšene su 74 osobe zbog sumnje da su budžet Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetile za oko dve milijarde dinara.

Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 46 ljudi, a za tri osobe se intenzivno traga.

Oni se sumnjiče za pranje novca, poresku utaju, prevaru, zloupotrebu službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsifikovanje novca, navedeno je u saopštenju MUP.

Ministar je dodao da su uhapšena dva sadašnja i dva bivša predsednika opštine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih preduzeća, a podnete su i krivične prijave protiv više funkcionera lokalnih samouprava.

Stefanović je naznačio da je policijskom akcijom “Signal”, koju je MUP sproveo u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, poreskom policijom i BIA, zadat snažan udarac finansijskom kriminalu i korupciji, posebno kada je reč o zloupotrebama u državnim organima.

Osumnjičeni su budžet Srbije, Vojvodine i budžete više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dve milijarde dinara, objasnio je Stefanović.

Izvor: RTS, Tanjug

Foto: Pixabay