X
  • English
X

Vesti dana

Ako može za kulturu, bolnice…može i 100 miliona evra za stadione

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Šest novih i obnova tri fudbalska stadiona u Srbiji koštaće do 100 miliona evra, procenjuje direktor Kancelarije Vlade Srbije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Kako je rekao za N1, novi stadioni će biti u Subotici, Loznici, Zaječaru, Leskovcu, Vranju i Kraljevu, dok će stadioni u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu biti obnovljeni.

Kako kaže, ukoliko ima novca i za kulturu i za socijalnu zaštitu, zašto ne bismo ulagali u sportsku infrastrukturu.

„U Loznici i Leskovcu se planira ulaganje od 20 miliona evra u obnovu bolnica, da škole ne pominjem, ukoliko se planira ogromno ulaganje u kulturu, realizuje ulaganje u socijalnu zaštitu, zašto ne bismo posvetili pažnju sportskoj infrastrukturi, da li je ona do te mere nevažna, da čak i ako imamo novac, ne treba time da se bavimo“, pitao je on.

„Za kulturu se pravi poseban projekat, 20 miliona evra se izdvaja, zatim projekat nacionalne koncertne dvorane, što će biti dom Beogradske filharmonije, to je projekat koji se priprema, koji će mnogo da košta“, rekao je.

Kako kaže, ulaganje u sportsku infrastrukturu je poslednji u nizu programa u koji su se upustili.

„Priprema tih projekata je tek u toku. Šest novih stadiona i obnova tri se procenjuje da će ići do 100 miliona evra“, rekao je Blagojević.

Povezane vesti


Izvor: N1

Foto: Pixabay