Ako ste se pitali koliko koštaju radovi u Takovskoj

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavo je da je Grad Beograd uložio 60 miliona dinara za radove u Takovskoj ulici, kao i da će na mestima gde bude potrebno biti urađena kompletna rekonstrukcija i zamena vodovodne i kanalizacione mreže.

“U nastavku radova koji se izvode tokom leta u Beogradu nastojimo da rekonstruišemo glavne gradske saobraćajnice, a sada je na red došla Takovska ulica. Radovi u ovoj ulici trebalo je da počnu 10. avgusta, ali su zbog ranijeg završetka rekonstrukcije Svetogorske ulice počeli 1. avgusta. Prema prvobitnim planovima trebalo je da se radi rekonstrukcija Takovske na delu od Džordža Vašingtona do Jaše Prodanovića, ali smo na zahtev građana i uz saglasnst JP „Putevi Beograda” „produžili” do Cvijićeve ulice. Na taj način ćemo ove godine završiti rekonstrukciju čitavog donjeg dela Takovske, dok će gornji deo biti rađen sledeće godine”, rekao je Goran Vesić, prenosi Beoinfo.

Osim Takovske koja će biti završena 3. septembra, u ovom trenutku se radi Balkanska ulica, gde se kraj radova očekuje 15. oktobra, kao i Njegoševa ulica u Zemunu koja će biti završena do 3. septembra. Radovi u Radničkoj ulici se privode kraju, dok se Ulica kneginje Zorke rekonstruiše od Bulevara kralja Aleksandra do Bulevara oslobođenja, a završetak radova se očekuje takođe 3. septembra.

“Koristimo vreme u kojem je Beograd manje opterećen, kada su ljudi na odmorima, jer je izvođenje ovakvih radova praktično nemoguće van sezone godišnjih odmora. Izvinjavam se građanima koji žive u ovom delu grada zbog izmena koje su prinuđeni da uvedu u svoje normalno funkcionisanje, ali sam siguran da su i oni svesni neophodnosti ovog posla. Glavne gradske saobraćajnice zaslužuju da budu renovirane, pa će se i u narednim godinama sigurno nastaviti sa rekonstrukcijama. Kada se rekonstrukcije rade temeljno, kao što je slučaj sada, ulice će trajati najmanje 20 godina, jer je to period za koji planiramo opterećenje”, naglasio je Goran Vesić.

Izvor: Beoinfo

Foto: Beoinfo

Piše: B.M.