Ako ste se zabrinuli za sudbinu beogradskog jarbola, evo šta se događa

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: beta

Sećate se priče o beogradskom Jarbolu od 120 metara, koji treba da nikne na Ušću i da se na njemu zavijori srpska zastava. Ranije je najavljeno da bi ta investicija trebalo da košta oko 200 miliona dinara, ali dugo se o jarbolu nije pričalo, pa smo se zapitali za njegovu sudbinu.

Iskoristili smo priliku i tokom obilaska Jugoslovenskog dramskog pozorišta priupitali lično gradonačelnika Sinišu Malog. Prva reakcija bila je “Otkud se setiste jarbola?”. A zatim i informacija: “radi se na projektu”. Ipak,  da ne bismo ostali uskraćeni za preciznije informacije “jer ne zna sve iz glave”, gradonačelnik nas je ljubazno uputio na gradskog sekretara za investicije.

Poput istraživačkih novinara, nastavljamo u duhu pravih profesionalaca i od gradskog sekretara Luke Petrovića saznajemo: “Potrebno je da se usvoji plan detaljne regulacije za celo Ušće,  a deo toga je i jarbol. Ne možemo ništa pre toga. Predstoje nam gradski izbori, pa nije realno da taj plan bude usvojen pre juna. Odmah nakon toga nastavljamo sa procedurom”, kazao je Petrović.

 

Izvor: BIZLife

Foto: beta