Anketa u završnici: Ujutro saznajemo SUDBINU starog mosta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

U ponedeljak ujutru će biti poznati rezultati glasanja o tome šta će se desiti sa Savskim mostom. Razlika između dve najpopularnije varijante je oko 600 glasova.

Ta razlika nije nedostižna, rekao je gradski arhitekta Marko Stojčić, gostujući u Jutarnjem programu RTS.

“Jedna varijanta je da bi se most takav kakav je izmestio na poziciju nastavka Omladinskih brigada u bloku 70A do Ade Ciganlije. To bi podrazumevalo da se podigne na veću visinu i da se izgrade dve pasarele, da bi mogli biciklisti i pešaci da prelaze”, izjavio je Stojčić.

Dodao je da je ta intervencija dosta skupa, jer podrazumeva da se most potpuno rastavi, rekonstruiše i ponovo sastavi.

Druga varijanta, kako je rekao, nudi dve opcije za isti novac: da se na poziciji od bloka 70A do Ade Ciganlije izgradi novi biciklistički i pešački most, a da se Savski most postavi u slobodan prostor u parku Ušće. Prostor ispod mosta bio bi pretvoren i prilagođen za kulturne i turističke sadržaje.

Stojčić je istakao da će izgradnja početi pre nego što krene uklanjanje starog mosta.

“Predviđeni rok za uklanjanje mosta je kraj sledeće godine. Početak radova očekujemo da će se desiti u letnjim mesecima.”

Govoreći o saobraćaju u tom periodu, Stojčić je rekao da “ne očekuje da će radovi dramatično uticati na saobraćaj, jer taj most ne koristi preveliki broj automobila, već najpre tramvaji”.

Izvor: Danas, FoNet, RTS

Foto: BIZLife

Komentari 1

  1. Marijan

    Ovaj most ne koriste očito ovi koji se voze “pod blinkerima”.