Apel za racionalnu potrošnju vode u Beogradu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Javno-komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” registrovalo je u prethodnom periodu od tri do šest puta uvećanu potrošnju vode u rubnim delovima grada i zbog toga apelovalo na potrošače da vodu troše racionalno, prenose Novosti.

Kako je navedeno u saopštenju, to preduzeće je blagovremeno obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period i nastoji da maksimalnim angažovanjem svih svojih izvorišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve potrošače u Beogradu.

S obzirom na to da je pred nama period sa izuzetno visokim dnevnim temperaturama vazduha, kada je potreba za vodom znatno povećana, apelujemo na sve sugrađane da savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda“, ističe se u saopštenju.

Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: BIZLife/Novosti

Foto: Pixabay