TRAŽE NOVI KRIZNI ŠTAB: Protesti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu… (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

U Beogradu se održava protest zbog najavljenog policijskog časa tokom predstojećeg vikenda, a na protestima se zahteva imenovanje novog Kriznog štaba i pozivaju na odgovornost komandanata u policiji nakon protesta u utorak. Protesti se održavaju i u Nišu i Novom Sadu.

Zbog protesta u Beogradu su zatvorene ulice od Takovske do Skupštine, Trg Nikole Pašića i Terazije na skretanju ka Skupštini Srbije. Ispred Predsedništva Srbije, Skupštine Srbije i zgrade RTS nalaze se policijske snage.

N1 javlja da je ispred Skupštine Srbije policija bacila suzavac, kao i da je jedna baklja koju su bacili demonstranti pala među policajce.

Demonstranti su se potom rastrčali ka Bulevaru kralja Aleksadra i Trgu Nikole Pašića. Policija se grupiše na stepenicama skupštine. Dok demonstranti trče ka Pionirskom parku, policija baca suzavac.

Kako prenosi Nova.rs, ispred Skupštine Srbije se okupio veliki broj građana. Ispred Skupštine je napadnut i lider PSG Sergej Trifunović. Mladići su ga polivali vodom i gađali limenkama piva. Trifunović je tom prilikom povređen i otišao je sa povređenom arkadom.

Protest građana zbog najave uvođenja policijskog časa, kao i dešavanja u Beogradu, počeo je na Trgu slobode u Novom Sadu.

Demonstranti kamenjem i petardama razbijaju staklo na prozorima Gradske kuće, a potom su deo zapalili. Vatrogasci su izašli na teren. Tokom skupa, razbili su staklo na vratima Radio televizije Vojvodine.

Deo građana je ostao ispred RTV, a drugi otišao ka Gradskoj kući, a usput su gađali kamenicama prostorije SNS i razbili staklo.


https://www.facebook.com/watch/?v=1993388477463568
Gepostet von Radio 021 Novi Sad 92,2 MHz am Mittwoch, 8. Juli 2020

 

Izvor: Agencije, 021, BIZLife

Foto: BIZLife