RIK PROGLASIO: Beli kandidat za predsednika

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Emil Vaš

Republička izborna komisija proglasila je kandidaturu Luke Maksimovića, alijas Ljubiše Preletačevića Belog, za predsednika Srbije.

Inače, sednica RIK je bila burna. Izveštaj i zaključak RIK nalagao je da se nedostaci otklone u roku od 48 sati.

Glavna zamerka je što u izjavama/potpisima ne stoji Grupa građana, izjavila je na sednici Željka Radeta iz Srpske radikalne stranke. Vesna Rakić Vodinelić rekla je da su te zamerke apsurdne.

Nakon rasprave, Miljkan Karličić iz Socijalističke partije Srbije predložio je nakon rasprave da se na dnevni red stavi odluka o proglašenju kandidature.

Član proširenog sastava RIK, predstavnik pokreta Dosta je bilo Ivan Ninić, izjavio je ranije da je dokumentacija za predsedničku kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog prosleđena na proveru Ministarstvu za državnu upravu.

RIK je ranije proglasio predsedničke kandidature prvog čoveka opštine Čajetina Milana Stamatovića, Miroslava Parovića ispred Narodnog slobodarskog pokreta i Nenada Čanka, lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Ranije su potvrđene kandidature još sedam kandidata – kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, kandidata grupe građana „Za Srbiju bez straha“ Saše Jankovića, lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, kandidata grupe građana „Moramo bolje“ Vuka Jeremića, predsednika pokreta Dveri Boška Obradovića, predsednika pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića i kandidata Demokratske stranke Srbije Aleksandra Popovića.

Izvor: BIZLife, N1

Foto: Beta/Emil Vaš