Beli, ipak, na beogradskim izborima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Grаdskа izbornа komisijа je na kasno sinoć održanoj sednici proglasila izbornu listu pod nazivom Ljubiša Preletačević Beli – Zato što volimo BELOVGRAD, i usvojila rešenje o utvrđivanju Zbirne izborne liste za predstojeće izbore u Beogradu koji se održavaju 4. marta.

Na izborima za mesta odbornika gradske skupštine nadmetaće se 24 izborne liste.

Upravni sud je juče poništio listu Ljubiše Preletačevića – Belog uz obrazloženje da naziv liste nije u skladu s Uputstvom za proglašenje izborne liste, nakon čega je GIK usvojila zaključak o otklanjanju nedostatka i dala rok ovlašćenom licu od 48 sati da ukloni nedostatke.

Na sinoćnoj sednici GIK je usvojila i rešenje o obrаzovаnju birаčkih odborа zа sprovođenje izborа zа odbornike Skupštine grаdа Beogrаdа i Odluku o obrаzovаnju Rаdne grupe zа izrаdu predlogа izgledа birаčkog listićа.

Kako su juče preneli beogradski mediji prepreka za proglašenje liste bilo je to što je njen nosilac fiktivni lik. U međuvremenu, na društvenim mrežama je objavljena i lična karta sa fotografijom na kojoj se vidi da je nekome sa imenom Ljubiša Preletačević Beli Policijska uprava za Beograd izdala ličnu kartu 21. februara ove godine.

Ovu fotografiju okačio je i Luka Maksimović, osoba koja je na ranijim predsedničkim izborima glumila fiktivnog lika Ljubišu Preletačevića Belog, s komentarom „Saglasan gosn Ljubiša. Kec u rukavu- LISTA broj 22! Ave“.

 


Izvor: Beta, BIZLife

Foto: BIZLife