Benksi potvrdio da je autor murala o Bregzitu (FOTO,VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Satirični britanski ulični umetnik Benksi (Banksy) pokazao je svetu šta misli o odluci Britanije da napusti Evropsku uniju, nacrtavši svoj prvi grafit inspirasan time a na njemu je prikazan radnik kako uklanja jednu od zvezdica s evropske zastave.

Njegov rad otkriven je na zidu zgrade u Doveru, najbližem engleskom gradu evropskom kontinentu, odakle svakodnevno kreću trajekti ka francuskoj obali.

Benksi je potvrdio da je on autor murala i postavio slike na svoj Instagram profil.

A post shared by Banksy (@banksy) on

Slika visoka nekoliko metara predstavlja napuklu evropsku zastavu zbog udaraca čoveka koji stoji na merdevinama i čekićem udara jednu od dvanaest zvezdica.

Ispred oslikanog zida brojni prolaznici zastaju i fotografišu se.

Grafit koji se nalazi na zgradi na trgu vidljiv je u krugu od nekoliko desetina metara.

Poznat po svojoj satiri Benksi je krajem 2015. oslikao murale s druge strane Lamanša u Kaleu posvećene migrantima gde je prikazao osnivača Epla Stiva Džobsa, koji je i sam sin sirijskog imigranta, kako nosi vreću i računar.

Benksi, koji nikada nije otkrio svoj identitet u javnosti niti svoje lice, poznat je po duhovitim grafitima i porukama protiv establišmenta. Benksijevi satirični grafiti, pacovi, policajci koji se ljube, policija u opremi za razbijanje demonstracija sa smajli licem, pojavili su se prvo na zidovima u Bristolu pre nego što su se proširili na London i druge gradove širom sveta.

Izvor: BIZLife/Beta

Foto: YouTube screenshot