Beogradski aerodrom ipak otvoren za saobraćaj

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Beogradski aerodrom je ponovo otvoren za poletanje i sletanje aviona, nakon što je sa piste uklonjen avion tipa “boing 737-800” kompanije EgyptAir.

Avion egipatske kompanije sa čarter leta, bez putnika, je u 4.11 sleteo na Aerodrom “Nikola Tesla”, a ostao je na sredini poletno-sletne staze zbog tehničkih problema. Službe na aerodromu su nakon nekoliko sati rada uspele da uklone avion sa piste, koja nije oštećena. Avion se nalazi u “Jat tehnici”.

“U pitanju je bila blokada stajnog trapa, odnosno kočnica, što je dalje izazvalao oštećenje svih guma na točkovima aviona”, rekao je direktor aerodroma Saša Vlaisavljević na konferenciji za novinare.

Zahvalio je radnicima aerodroma, “Jat tehnike” i državnim organima i poručio da avioni sada mogu bezbedno da poleću i sleću. Vlaisavljević je naveo i da je bezbednost na prvom mestu bez obzira na komercijalni aspekt rada aerodroma.

U Niš su preusmerena četiri aviona nacionalne avio-kompanije “Er Srbija”, u Temišvar dva aviona, jedan u Sofiju, avion iz Njujorka je sleteo u Zagreb i očekuje se da iz hrvatske prestonice krene za Beograd.

Za danas je, kako je rekao Vlaisavljević, planirano 180 operacija u redovnom i čarter saobraćaju, a pet prepodnevnih letova je otkazano. Otkazani su letovi kompanija “Beč Austrijan”, “Istanbul Turkiš”, “Cirih Svis”, “Vizer” za Dortmund i Maltu.

Dvadeset letova u odlasku kasni, četrnaest kasni u dolasku, a osam letova je preusmereno na druge aerodrome.

Izvor: RTS, agencije

Foto: Pixabay

Piše: T. K.