BG: Dodatne OLAKŠICE ugostiteljima zbog korone

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio da će Grad Beograd pomoći ugostiteljima da prevaziđu probleme u kojima su se našli zbog virusa korona.

“Ugostiteljstvo i usluge su grana privrede u Beogradu koja je najugroženija zbog promene načina života izazvane virusom korona. Zato će Grad Beograd učiniti sve što može iz svoje nadležnosti kako bi restoranima i kafićima pomogao da lakše prežive ovaj period”, rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je istakao da će prva mera Grada za jul i avgust biti smanjenje cene zakupa za 50 odsto ugostiteljima čiji se lokali nalaze u objektima koji su vlasništvo Grada Beograda.

Druga mera se odnosi samo na opštinu Vračar. To je jedina gradska opština na čijoj teritoriji je zabranjeno postavljanje bašte na parking mestima. To je prošle godine urađeno na predlog građana. Zbog toga je veliki broj ugostiteljskih objekata na Vračaru bez bašti. Kako je prema odluci Kriznog štaba restoranima i kafićima na teritoriji grada Beograda dozvoljeno da rade do 21 sat, a baštama do 23 sata, restorani i kafići na Vračaru našli su se u teškoj poziciji. Zbog toga ću na sednici Skupštine grada, koja će biti održana do kraja ovog meseca, predložiti da se ova odluka o postavljanju bašti, kafića i restorana na Vračaru suspenduje do kraja godine. To znači da će ugostitelji sa Vračara moći da imaju bašte od 1. avgusta“, zaključio je Vesić.

Izvor: Beoinfo

Foto: Beta