BiH otvara granične prelaze sa Srbijom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Bosna i Hercegovina donela je odluku da otvori granične prelaze za državljane Srbije.

To je potvrdila ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković, u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Turković je obavestila ministra Dačića da je BiH donela odluku 28. maja da otvori granične prelaze za državljane Srbije i obostrano je izraženo veliko zadovoljstvo što je omogućen uobičajen granični saobraćaj između dve države, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministri Turković i Dačić su podvukli neophodnost skore normalizacije graničnih režima u čitavom regionu, kako bi bio obezbeđen nesmetan protok ljudi.

Dvoje ministara izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da se epidemiološka situacija izazvana pandemijom kovida 19 popravlja i što se društveni i privredni tokovi u obe države postepeno normalizuju.

Ocenjeno je da su saradnja i komunikacija na planu borbe protiv pandemije COVID-19 bili dobri i konstatovano da su se, nakon poboljšanja epidemiološke situacije, stekli uslovi za rad na dodatnom produbljivanju veoma intenzivnih odnosa dve države.

Izvor: Agencije

Foto: Beta