X
  • English
X

Vesti dana

BIRODI traži ostavku direktora Agencije za borbu protiv korupcije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Logo

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) pozvao je novoizabranog direktora Agencije za borbu protiv korupcije da podnese ostavku i tako, kako su naveli, da svoj doprinos borbi protiv korupcije u Srbiji.

„Pozivamo gospodina Sikimića da se povuče sa mesta direktora Agencije za borbu protiv korupcije i time sačuva svoj, javnosti nepoznat antikorupcijski integritet, kao da i spreči dalje urušavanje integriteta Agencije za borbu protiv korupcije“, naveli su u saopštenju.

Dodaju da je izbor direktora te Agencije „doveden do apsurda“, izborom Dragana Sikimića koji je bio kandidat na lokalnim izborima i donator stranke o čijim donacijama se Agencija za borbu protiv korupcije izrazila negativno, kao i zamenik direktora u javnoj ustanovi.

Povezane vesti


Kako su naveli, izbor Sikimića suprotan je međunarodnim standardima koji govore da direktor Agencije za borbu protiv korupcije treba da ima apolitički stav, nepristrasnost, neutralnost, integritet i kompetentnost.

„Odbor Agencije za borbu protiv korupcije je ovom odlukom ponizio sve istinske borce protiv korupcije u Srbiji i doveo u pitanje svoj integrtet“, naveli su.

BIRODI je naveo da će, u ukoliko Sikimić ne odstupi u roku od 15 dana, pozvati organizacije civilnog društva i medije na bojkot rada Agencije za borbu protiv korupcije, a kao mogućnost ostaje i započinjanje štrajka glađu.

Izvor: Beta

Foto: Logo