• English
X

Vesti dana

Bivši funkcioner JUL ponovo direktor “Dedinja”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Medija Centar

Bivši ministar zdravlja i član Jugoslovenske levice Milovan Bojić, imenovan je na sednici Vlade Srbije za novog direktora Insitituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, na predlog kadrovske komisije, potvrđeno je Insajderu u Vladi.

Šef lekarskog tima lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, već je bio direktor Instituta “Dedinje” od 1992. do 2000. godine. Tada je bio i ministar zdravlja i istaknuti član JUL Mirjane Marković.

Bojić je pre postavljenja za direktora “Dedinja” bio poslanik u Skupštini Srbije.

Budžetska inspekcija Ministarstva finansija je još 2002. kontrolisala poslovanja Instituta “Dedinje” dok je na njenom čelu bio upravo Bojić i utvrdila nenamensko trošenje sredstava.

Zbog zloupotrebe položaja Bojić je, u jednoj odluci suda iz 2012, osuđen na 10 meseci zatvora jer je oštetio “Dedinje” za više od 200.000 nemačkih maraka. On je osuđen za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju, jer je u vreme dok je bio direktor tog instituta pribavio korist drugim osobama.

Inače, ime Milovana Bojića dovođeno je u vezu i sa drugim aferama, a u jednom trenutku protiv njega je vođen pretkrivični postupak za sedam različitih zloupotreba, ali se od većine odustalo.

Nezvanično se pominjao i kao vlasnik klinike “Ostrog”, a tužilaštvo je 2011. zatražilo sprovođenje istrage protiv Bojića zbog sumnje da je oštetio kliniku za 300.000 evra.

Povezane vesti

Izvor: N1, FoNet, B92

Foto: Medija Centar